Hasečić: Gospođu Cvijanović pozivam da prizna genocid i presude međunarodnih sudova i da doprinos istini i pravdi

Hasečić: Gospođu Cvijanović pozivam da prizna genocid i presude međunarodnih sudova i da doprinos istini i pravdi

Reakcija Udruženja “Žena žrtava rata” na izjave Željke Cvijanović u Izraelu “da nema negiranja genocida”

Gospođi Cvijanović poručujemo da prvo prizna genocid, odnosno presude međunarodnih i nacionalnih sudova o genocidu i tako da svoj lični doprinos istini i pravdi. Takođe joj poručujemo da se entitet Republika Srpska kani nasrtaja na državu Bosnu i Hercegovinu. U tim anticivlizacijskim napadima na jednu drevnu, evropsku državu unaprijed se zna gubitnik.

Predsjednice bosanskohercegovačkog entiteta RS-a Željka Cvijanović NAREDITE uklanjanje veličanja osuđenih ratnih zločinaca putem murala, panoa, spomen ploča i grafita (koji šalju vidljivu poruku što je jednako po težini izgovorne riječi negiranja genocida i veličanja osudjenih ratnih zločinaca.

Reakcija Udruženja “Žena žrtava rata” Sarajevo na izjavu predsjednice bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska g-đe. Želje Cvijanović za vrijeme boravka u Izraelu “da nema negiranja genocida”.

Očigledno je da entitet Republika Srpska ne može promjeniti “Inzkov zakon”. Isto tako kontinuitet djelovanja OHR-a u BiH neće se prekinuti osporavanjem imenovanja Kristijana Šmita (Christian Schmidt), koji je dobio jasnu podršku iz centara iz kojih je najpotrebnija. Jasno je da istina o genocidu u Srebrenici nikada nije ni zavisila od stavova političara koji su genocid negirali, relativizirali ili zloupotrebljavali za unaprijed izgubljene tužbe, vlastite političke ciljeve i predizborne kampanje.

Gospođa Cvijanović treba znati bitnu stvar da bi neko rekao da nema negiranja genocida u Srebrenici prije toga treba da prizna da se genocid desio. Da prizna presude međunarodnih i nacionalnih sudova, da prizna rezolucije i deklaracije o genocidu u Bosni i Hercegovini više od 50 parlamenata država širom svijeta, da prizna odluke i zaključke Ujedinjenih Nacija u Evropske Unije o genocidu u Srebrenici.

Nosioci javnih političkih i drugih dužnosti imaju moralnu, ljudsku i političku odgovornost da poštuju međunarodno pravo i međunarodnu pravdu, da se bore za istinu, da se bore protiv revizije historijskih, sudskih i naučnih činjenica o genocida i na kraju da se bore protiv veličanja osuđenih ratnih zločinaca. Gospođi Cvijanović poručujemo da prvo prizna genocid, odnosno presude međunarodnih i nacionalnih sudova o genocidu i tako da svoj lični doprinos istini i pravdi. Takođe joj poručujemo da se entitet Republika Srpska kani nasrtaja na državu Bosnu i Hercegovinu. U tim anticivlizacijskim napadima na jednu drevnu, evropsku državu unaprijed se zna gubitnik.

Gospođu Cvijanović javno pitamo zašto je kao predsjednica bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska donijela je ukaz prema kojem u tom bosanskohercegovačkom entitetu ne važe izmjene Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, koje je donio bivši visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko, a kojima se krivično kažnjava negiranje genocida i drugih zločina? Zbog ovoga je Institut za istraživanje genocida Kanada podnio krivičnu prijavu Tužilažtvu Bosne i Hercegovine protiv g-đe Željke Cvijanović.

Primjetili smo da pošto je bivši Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini gospodin Valentin Inzko nametnuo Zakon o negiranju genodocida i veličanju ratnih zločinaca smanjio se broj javnog negiranja genocida ali se povećao broj veličanja osuđenih ratnih zločinaca putem murala, panoa, spomen ploča i grafita (koji šalju vidljivu poruku što je jednako po težini izgovorne riječi negiranja genocida i veličanja osudjenih ratnih zločinaca).

Gospođa Cvijanović nikada nije osudila navedena vrlo opasna glorifikovanja osuđenih ratnih zločinaca. Podsjećamo je da je veličanje osuđenih ratnih zločinaca ravno negiranju genocida što je uvod u novi genocid prema nauci o genocidu.

Zato pozivamo gospođu Cvijanović da odmah preduzme mjere u cilju uklanjanja navedenih sramnih, anticivlizacijskih obilježja koje vrijeđaju žrtve, ponižavaju istinu i pravdu i udaljuju nas od bolje zajedničke budućnosti naše države Bosne i Hercegovine. Gospođu Cvijanović i kompletnu političku poziciju i opoziciju bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska pozivamo da se pridruže civilizovanom svijetu u odbrani i jačanju istine o agresiji i genocidu u Bosni i Hercegovini i pravdi za žrtve tih strašnih, najvećih zločina poslije Holokausta u Evropi. Na kraju pozivamo gospođu Cvijanović da odmah zaustavi anticivilzacijske napade na državu Bosnu i Hercegovinu od strane njenih sljedbenika, piše u reakciji Bakira Hasečić, predsjednica Udruženja “Žena žrtva rata”, prenose Bošnjaci.Net.

Previous Smail Šikalo, „Zlatni ljiljan“ – ranjavan više puta, preminuo u dvadesetpetoj
Next Enver Moralić, jedan od najbogatijih Bosanaca: Vlasnik Kutjeva nedavno je kupio Novi Žitopromet iz Bijeljine

You might also like

NAŠI DANI

U Skoplju održan Marš mira u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici

Udruženja Bošnjaka u Sjevernoj Makedoniji u ponedjeljak su, 11. jula, u Skoplju organizovali Marš mira u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, kojem su prisustvovali brojni građani različnih etničkih

NAŠI DANI

Skupština KS-a osudila dizanje tri prsta ispred Državnog parlamenta

Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo su na prijedlog SDA jednoglasno usvojili deklaraciju u kojoj osuđuju podizanje tri prsta ispred Državnog parlamenta. Naime, Nenad Nešić je ispred Parlamenta BiH, prije sjednice

NAŠI DANI

Ne igraju isto, ali ponašaju se slično: FIFA kaznila fudbalske saveze bosanskih susjeda

Disciplinska komisija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) sa 50.000 švicarskih franaka zbog ponašanja dijela navijača na utakmici Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Kanade. Dio hrvatskih