Japanska državna tv u Sarajevu – snimaju serijal o Ivici Osimu

Japanska državna tv u Sarajevu – snimaju serijal o Ivici Osimu

Legendarni bosanski fudbalski stručnjak Ivica Osim (1941-2022) zaslužio je poštovanje gdje god je igrao i radio. Od bivše države do dalekog Japana, gdje je vodio jedan klub te bio selektor te zemlje.

Respektabilnu fudbalsku karijeru imao je Osim igrajući za sarajevski Željezničar, kao i za klubove u Francuskoj. Predvodio je bivšu državu (selektor od 1986-1991), dok je kao trener ostavio neizbrisiv trag u Austriji i Japanu.

Ivica Osim doprinio je i konsolidaciji FS Bosne i Hercegovine u godinama kada se naša reprezentacija plasirala na Mundijal.

Ovih dana u posjeti Sarajevu i prostoru Bošnjačkog instituta – Fondacija Adila Zulfikarpašića bila je japanska državna televizija NHK koji su započeli snimanje serijala Druga strana priče o gosp. Ivici Osimu.

U subotu su razgovarali sa Farukom Hadžibegićem, a među ostalim sagovornicima naći će se i Safet Sušić, Edin Džeko, Dragan Stojković itd.

Previous Nikšić: Gubitak Elektroprivrede biće preko 80 miliona KM
Next Blokada je tu, ali nema Nikšića ni izvinjenja, jedino se Forto naljutio na Muska!?

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine ima jednu od najvećih i najstarijih prethistorijskih zbirki u ovom dijelu Evrope

Bosna i Hercegovina u prethistorijsko doba, stalna izložba Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine, prvi put nakon 1992. g. otvara svoja vrata za javnost 20. oktobra 2021. godine. U oktobru davne

KULTURA I UMJETNOST

Opera „Zmaj od Bosne“ 13. marta bit će izvedena u BKC Tuzla

Nakon premijernog izvođenja u Sarajevu, opera „Zmaj od Bosne“ 13. marta stiže u Tuzlu, a domaćin će biti Bosanski kulturni centar. Direktor BKC-a Tuzla Edis Bajić gostovanje opere smatra jednim

KULTURA I UMJETNOST

Predstavljena studija ‘Sevdalinka od prve vijesti do savremenih pjevača’

Izdanje Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine studija “Sevdalinka od prve vijesti do savremenih pjevača” autorice Nirhe Efendić predstavljena je danas u okviru Sarajevskog sajma knjige. Riječ je o studiji koja