Kineska TV u Sarajevu: Snimaju emisiju posvećenu filmu ‘Valter brani Sarajevo’

Kineska TV u Sarajevu: Snimaju emisiju posvećenu filmu ‘Valter brani Sarajevo’

Poznati glumac Ljubiša Samardžić doputovao je danas u Sarajevo gdje će s ekipom kineske TV stanice Sandong, koja u glavnom gradu BiH počinje snimanje reality showa, obići lokacije na kojima je sniman film “Valter brani Sarajevo”.

Samardžić je pojasnio da nije riječ o snimanju remakea tog kultnog filma, jer smatra da bi to bilo besmisleno, već kineska TV stanica želi da oda omaž filmu koji je očarao njihovu zemlju, prenosi Fena.

Istakao je da je riječ o TV stanici koju prati više od 150 miliona gledalaca te su pokušali da okupe članove ekipe koja je snimala “Valtera”.

Samardžić je rekao da, nažalost, režiser Hajrudin Šiba Krvavac više nije živ a kojeg smatra tvorcem najljepše vrste filmova, one ljudske, tople, jednostavne i obične.

Naglasio je da će ekipa posjetiti i spomenik Vladimiru Periću Valteru, narodnom heroju koji je poslužio kao inspiracija za lik u filmu.

(mb)

Previous Guardian Tanovićev novi film uvrstio u top 10 na Berlinaleu
Next Mehlemi iz pera Nedžada Ibrišimovića

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Izložba “Stećci – Biseri srednjovjekovne Bosne” za 819. godišnjicu Bilinopoljske izjave u Zenici

Povodom obilježavanja 819. godišnjice Bilinopoljske izjave, koja je na današnji dan 1203. godine potpisana na lokalitetu Bilinog poja u Zenici, u Parku “Kulin ban” u tom gradu održana je prigodna

KULTURA I UMJETNOST

Srbijanski muzičari o Safetu Isoviću: Najbolji pjevač svih vremena (VIDEO)

Velikan bosanske sevdalinke bio je cijenjen, a i ostao poštovan, od svojih kolega muzičara kako u Bosni tako i u susjedstvu.

KULTURA I UMJETNOST

Festival kulture ‘Slovo Gorčina’ slavi pet decenija od osnivanja

Festival kulture “Slovo Gorčina”, koji u ovoj godini obilježava 50 godina od osnivanja, bit će održan od 30. jula do 1. augusta, a tim će povodom biti publicirana monografija “50