Kosovo: Odlikovano četvero Bošnjaka od Predsjednice Vjose Osmani

Kosovo: Odlikovano četvero Bošnjaka od Predsjednice Vjose Osmani

Na Međunarodni dan Bošnjaka, predsjednica Kosova, zahvalila se pripadnicima Bošnjačke zajednice Kosova na njihovom doprinosu slobodi, nezavisnosti i izgradnji države.


Predsjednica Republike Kosovo Vjosa Osmani, jučer, na Međunarodni dan Bošnjaka, uputila je zahvalnost pripadnicima Bošnjačke zajednice Kosova na njihovom doprinosu ‘našoj slobodi, nezavisnosti i izgradnji države’.

-Dijelimo zajedničku povijest, punu boli i patnje, ali i osjećaj ponosa, jer smo predano i hrabro preživjeli srpski genocid nad nama, istakla je predsjednica Osmani.

“Kao izraz naše zahvalnosti za historijsko opredjeljenje Bošnjaka, danas sam odlikovala četiri istaknute bošnjačke ličnosti za njihov doprinos slobodi kao i za njihove neizbrisive tragove u umjetnosti, kulturi, nauci i humanosti” – istakla je.

Odlikovani su Nehat Demiri Pajo, Jašar Redžepagić, Alija Džogović, Nuridin Jonuzi. Dva akademika, jedan aktivista a posthumno borac OVK, prvospomenuti Demiri.

Previous Prezentovan inovativni Green power motor, namjenjen za rad i proizvodnju viška električne energije
Next Obilježena 31. godišnjica od osnivanja 2. korpusa Armije RBiH

You might also like

NAŠI DANI

Organizatorka protesta u Stockholmu: Ovu manifestaciju dugujem mom ocu. Dugujem to istini

Teufika Šabanović, inicijatorka protestnog mitinga koji će se 10. decembra održati u Stockoholmu, na dan uručenja Nobelove nagrade za književnost austrijskom piscu Peteru Handkeu, za Moja BiH govori o motivima

NAŠI DANI

Nurkić donirao 100 tona brašna za ljude u potrebi

Naš NBA košarkaš, Jusuf Nurkić donirao je 100 tona brašna za ljude u potrebi, a povodom nastupajećeg mjeseca Ramazana. Ovom informacijom ujedno i pokrećemo našu ramazansku akciju, a zahvaljujemo se

NAŠI LJUDI

Bosna umjesto Švicarske! Haris Tabaković, napadač Herte, kaže da je spreman da zaigra za domovinu svojih roditelja

Hertin napadač Haris Tabaković (29) govorio je njemačke kicker. Početkom augusta Švicarac (kako ga predstavljaju Nijemci) je došao u Berlin, zahvaljujući izlaznoj klauzuli za transfer od 500.000 eura. Tamo radi ono što