Legendarni Juninho: Pjanić je najbolji izvođač slobodnih udaraca na svijetu (Video)

Jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca svih vremena je svakako Brazilac Juninho. On je u izjavi za francuski L’equipe rekao da je danas od aktivnih igrača, najbolji izvođač definitivno naš Miralem Pjanić.
juninho

Malo je onih koji se mogu pohvaliti da su u karijeri bili jednako uspješni izvođači slobodnih udaraca kao što je to bio Juninho Pernambucano.

Brazilac je od 100 pogodaka postignutih u dresu Lyona, čak 44 puta pogađao direktno iz slobodnih udaraca.

Njegov učenik i nasljednik, bh. reprezentativac Miralem Pjanić po njegovom mišljenju je kada je izvođenje slobodnih udaraca u pitanju, jednostavno bez premca.

Mire je nevjerovatan talent! On je možda trenutno i najbolji izvođač slobodnih udaraca. Ma ne, siguran sam da je najbolji! – rekao je legendardni Brazilac za francuski magazin.

Dodao je i to da je Pjanić veoma efikasan i što je vrlo teško, konstantan u kvalitetnom izvođenju prekida, smatrajući da je biti konstantan upravo najteži dio.

Veoma je raznolik u svojim udarcima. Stil slobodnih udaraca prilagođava udaljenosti i to je fascinantno. Mislim da veoma mnogo trenira i drago mi je vidjeti da je poslušao moje savjete iz vremena dok smo zajedno igrali. Od samog dolaska u Lyon bio je zainteresovan za moju tehniku izvođenja prekida i često smo zajedno ostajali nakon treninga i vježbali udarce. – kazao je Juninho.

Pjanić je već ove sezone postigao četiri pogotka iz slobodnih udaraca i sasvim je sigurno da će mu ovako lijepe riječi njegovog učitelja biti dodatni motiv.

(Reprezentacija.ba/mb)

Previous STAROBOSANSKI NOVAC
Next Promoviran Rječnik bosanskog jezika Dževada Jahića: Kapitalno djelo za bosansku jezičku zajednicu

You might also like

SPORT

Hotić o igranju za Bosnu: Nana i dedo su bili najsretniji

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u narednim danima očekuju veliki izazovi. Dueli s Finskom i Grčkom trebali bi odlučiti ima li naša selekcija tim dosljedan takmičenja kakvo je Evropsko prvenstvo,

SPORT

Dizač tegova Adis Karkelja osvojio tri srebrene medalje na Međunarodnom prvenstvu u Turskoj

Bosanskohercegovački dizač tegova Adis Karkelja osvojio tri srebrene medalje na 3. Međunarodnom prvenstvu koje se održava u turskom Kemeru u organizaciji Sportske federacije islamske solidarnosti (ISSF).Takmičenje u kategoriji dizača do

SPORT

PRVA CHALLENGER TITULA U KARIJERI ZA MIRZU BAŠIĆA!

ATP Challenger u italijanskom gradu Recanati (€42.500 + H) Finale: Mirza Bašić – Ricardas Berankis  6-4, 3-6, 7-6. Mirza i Ricardas su odigrali odličan i neizvjestan meč do samog kraja