Majka Bošnjakinja, otac Nigerijac – Talentovani fudbaler Ajaxa želi igrati za Bosnu!

Majka Bošnjakinja, otac Nigerijac – Talentovani fudbaler Ajaxa želi igrati za Bosnu!

Talentovani mladi nogometaš Ajaxa koji ima porijeklo iz Bosne i Hercegovine, Precious Ugwu, odlučio je napraviti konkretne poteze kako bi zaigrao za našu reprezentaciju.

Naime, kako je ekskluzivno otkriveno za SportSport.ba, roditelji Preciousa Ugwua pokrenuli su postupak dobijanja državljanstva Bosne i Hercegovine, kako bi ovaj mladi talentovani nogometaš mogao igrati za našu reprezentaciju.

U prošlosti je igrao za u-15 selekciju Nizozemske, ali je odbio posljednji poziv od u-17 reprezentacije ove zemlje, jer čeka poziv iz Bosne i Heregovine.

Kako nam je u telefonskom razgovoru otkrila Mirela, majka Preciousa Ugwua, za njega su već zvali i iz Fudbalskog saveza Nigerije, ali mladi Precious je svoju odluku donio.

“Zvali su nas prije nekoliko dana, po ko zna koji put iz Nigerije. Žele da Precious dođe tamo i igra za njih, ali nema od toga ništa. On je meni već rekao da je donio odluku i da želi igrati za Bosnu i Hercegovinu”, rekla je Mirela Ugwu, te je dodala:

“Precious je rođen u Njemačkoj i ima njihove papire, a ima i papire od Nizozemske jer dugo živimo tu. Bili smo dosta puta u Bosni i zavolio je sve to dole. Baš zato je i odlučio da želi da igra za Bosnu i Hercegovinu”, kaže Mirela.

Otkrila je da se nada kako će njen sin ubrzo dobiti poziv i konačno ispuniti san da obuče dres naše reprezentacije.

“Da, sada je u toku ta procedura, čekamo da nam se javi i neko iz saveza, možda selektor. Nadamo se da će dobiti poziv za utakmice koje Bosna i Hercegovina igra u martu”, završila je Mirela Ugwu.

Iako mu je primarna pozicija štopera, Ugwu se jako dobro snalazi i na poziciji zadnjeg veznog, ali i na desnom beku.

U omladinski tim Ajaxa Ugwu je stigao iz OSV Oostzaana 2014. godine, a ugovor sa velikanom iz Nizozemske veže ga do 2024. godine.

Sada su na potezu čelnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine obzirom da Precious Ugwu i njegova porodica rade sve što je potrebno kako bi talentovani fudbaler zaigrao za našu reprezentaciju.

Na potezu je i selektor Admir Raščić i potrebno je da što prije reaguje i da lično pogleda kvalitete Ugwua koji igra za mladi tim Ajaxa, kako sve ne bi ostalo samo na medijskim natpisima i kako ne bi ostali bez igrača zbog kojeg ćemo se kasnije kajati.

Previous Bosanski spasilački timovi stupili u kontakt s devet osoba u Hatayu, locirana i jedna beba
Next Buduća doktorica Medina Gromila pomaže u spašavanju stradalih u zemljotresu u Turskoj

You might also like

SPORT

Hiljadu učesnika na festivalu trčanja u Sarajevu

Festival trčanja, druženja, promovisanja zdravog života i pozitivnih vrijednosti – Vivia Run Fest Sarajevo održan je danas u Sarajevu u organizaciji Udruženje “Marathon” Sarajevo te uz podršku i u saradnji

NAŠI LJUDI

Maratonac Haris Koljenović osvojio drugo mjesto u New Yorku

Atletičar iz Gusinja (Sandžak) Haris Koljenović proteklog vikenda (11.mart) na polumaratonu u New Yorku zabilježio je još jedan veliki uspjeh. Među više od dvije hiljade takmičara osvojio je vosoko drugo

SPORT

Novo evropsko finale za najbolju bosansku plivačicu

Evropsko plivačko prvenstvu u Rimu i još jedno finale za našu Lana Pudar! Lana je otplivala svoju polufinalnu utrku na seniorskom prvenstvu Evrope u Rimu u disciplini 200m delfin. Sa