Mektić: Tužilaštvo se bavi samo Sarajevom i jednim dijelom Federacije

Mektić: Tužilaštvo se bavi samo Sarajevom i jednim dijelom Federacije

Dragan Mektić, državni parlamentarac i donedavni ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, iznio je zanimljive statističke podatke o djelovanju tržavnog Tužilaštva.

-Kad uzmete statistiku, i to je nevjerovatna činjenica i nevjerovatna stvar samog Tužilašta Bosne i Hercegovine – vi ćete vidjeti da se Tužilaštvo Bosne i Hercegovine bavi samo Sarajevom i jednim dijelom Federacije, rekao je Mektić gostujući na Face TV.

-Četiri puta više istraga i optužnica za prošlu godinu je podignuto u FBiH u odnosu na Rs, a da ne govorim u odnosu na pojedine kantone. Imate Kanton 10 (Livanjski), u prošloj godini je nula! Nema nijedne istrage.

Iako ne volim da dijelim Bosnu i Hercegovinu, ali u hercegovačkim kantonima samo devet istaga je sprovedeno od strane Tužilaštva Bosne i Hercegovine, navodi Mektić.

-U Republici srpskoj četiri puta manje, u pola FBiH deset puta manje – što znači da postoji politički dil i politički uticaj na koji je svjesno pristala glavna tužiteljica Gordana Tadić i onda se samo vrti ovdje oko Sarajeva i tu do Zenice. I tu što se desi, tu promptno djeluje – istakao je Mektić.

Previous Austrijski parlament traži da Vlada te zemlje ubuduće zabrani fašistička okupljanja u Bleiburgu
Next Međunarodni dan bijelih traka u Hamiltonu, Kanada

You might also like

NAŠI DANI

Suđenje Naseru Oriću: Srpski vojnik raskrinkao laži zaštićenog svjedoka

Svjedok Milomir Lazarević, koji je bio skriven u potkrovlju kuće nakon što je Armija Republike Bosne i Hercegovine ušla u selo Zalazje, u potpunosti pobio tvrdnje zaštićenog svjedoka O1. Svjedočenjem

Ekonomija/Biznis

Otvoren mostarski sajam „Dani trešnje 2017“

U Mostaru je danas otvoren 15. Međunarodni sajam privrede, poljoprivrede, prehrane i turizma „Dani trešnje 2017“. Sajam je otvorio premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, a ispred Vlade FBiH

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

U Zenici obilježena godišnjica masakra nad civilima

U Zenici je na današnji dan, 19. aprila 1993. godine, počinjen masakr nad civilima, kada su ispaljene granate na centar grada sa položaja HVO-a, pozicioniranim u Putičevu, 16 kilometara zapadno