Mektić: Tužilaštvo se bavi samo Sarajevom i jednim dijelom Federacije

Mektić: Tužilaštvo se bavi samo Sarajevom i jednim dijelom Federacije

Dragan Mektić, državni parlamentarac i donedavni ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, iznio je zanimljive statističke podatke o djelovanju tržavnog Tužilaštva.

-Kad uzmete statistiku, i to je nevjerovatna činjenica i nevjerovatna stvar samog Tužilašta Bosne i Hercegovine – vi ćete vidjeti da se Tužilaštvo Bosne i Hercegovine bavi samo Sarajevom i jednim dijelom Federacije, rekao je Mektić gostujući na Face TV.

-Četiri puta više istraga i optužnica za prošlu godinu je podignuto u FBiH u odnosu na Rs, a da ne govorim u odnosu na pojedine kantone. Imate Kanton 10 (Livanjski), u prošloj godini je nula! Nema nijedne istrage.

Iako ne volim da dijelim Bosnu i Hercegovinu, ali u hercegovačkim kantonima samo devet istaga je sprovedeno od strane Tužilaštva Bosne i Hercegovine, navodi Mektić.

-U Republici srpskoj četiri puta manje, u pola FBiH deset puta manje – što znači da postoji politički dil i politički uticaj na koji je svjesno pristala glavna tužiteljica Gordana Tadić i onda se samo vrti ovdje oko Sarajeva i tu do Zenice. I tu što se desi, tu promptno djeluje – istakao je Mektić.

Previous Austrijski parlament traži da Vlada te zemlje ubuduće zabrani fašistička okupljanja u Bleiburgu
Next Međunarodni dan bijelih traka u Hamiltonu, Kanada

You might also like

NAŠI DANI

Pazarić: Polaganje zakletve i potpisivanje ugovora XXI klase kandidata za prijem u profesionalnu vojnu službu OS BiH

  Centar za osnovnu obuku Komande za obuku i doktrinu, 21. decembra 2018. godine na lokaciji kasarne „Zaim Imamović“ u Pazariću, sa početkom u 10.00 sati, organizuje svečanu ceremoniju polaganja

NAŠI DANI

Održana komemoracija u Trnopolju u znak sjećanja na žrtve logora tokom agresije

U organizaciji Regionalnog saveza udruženja logoraša regije Banja Luka danas je održana komemoracija u znak sjećanja i poštovanja prema žrtvama bivšeg koncentracionog logora Trnopolje, kod Prijedora. Predsjednik tog saveza i

NAŠI DANI