Mektić: Tužilaštvo se bavi samo Sarajevom i jednim dijelom Federacije

Mektić: Tužilaštvo se bavi samo Sarajevom i jednim dijelom Federacije

Dragan Mektić, državni parlamentarac i donedavni ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, iznio je zanimljive statističke podatke o djelovanju tržavnog Tužilaštva.

-Kad uzmete statistiku, i to je nevjerovatna činjenica i nevjerovatna stvar samog Tužilašta Bosne i Hercegovine – vi ćete vidjeti da se Tužilaštvo Bosne i Hercegovine bavi samo Sarajevom i jednim dijelom Federacije, rekao je Mektić gostujući na Face TV.

-Četiri puta više istraga i optužnica za prošlu godinu je podignuto u FBiH u odnosu na Rs, a da ne govorim u odnosu na pojedine kantone. Imate Kanton 10 (Livanjski), u prošloj godini je nula! Nema nijedne istrage.

Iako ne volim da dijelim Bosnu i Hercegovinu, ali u hercegovačkim kantonima samo devet istaga je sprovedeno od strane Tužilaštva Bosne i Hercegovine, navodi Mektić.

-U Republici srpskoj četiri puta manje, u pola FBiH deset puta manje – što znači da postoji politički dil i politički uticaj na koji je svjesno pristala glavna tužiteljica Gordana Tadić i onda se samo vrti ovdje oko Sarajeva i tu do Zenice. I tu što se desi, tu promptno djeluje – istakao je Mektić.

Previous Austrijski parlament traži da Vlada te zemlje ubuduće zabrani fašistička okupljanja u Bleiburgu
Next Međunarodni dan bijelih traka u Hamiltonu, Kanada

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Javni čas o Srebrenici: Zašto istorija i otkud Turci

Posle ulaska u Srebrenicu 11. jula 1995. general Mladić je rekao: “Poklanjam srpskom narodu ovaj grad. Napokon je došao trenutak da se, posle bune protiv dahija, Turcima osvetimo na ovom

NAŠI DANI

Skandalozna politika zvaničnika Slovenije prema cjelovitosti Bosne i Hercegovine

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je danas da je predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor, prilikom nedavne posjete Bosni i Hercegovini, na susretu s članovima Predsjedništva BiH rekao da su

OTPOR BOSNE

Svaki dan sjećati se ljudi zaslužnih za slobodu u kojoj živimo

Povodom Dana šehida, koji se u Bosni i Hercegovini obilježava drugog dana Ramazanskog bajrama, praznika muslimana, na Šehidskom mezarju “Kovači” u Sarajevu organizirana je centralna svečanost i prigodan vjerski program.