Mirza Teletović: Svi dugujemo nešto ovoj državi, Jablanica je moj dom

Mirza Teletović: Svi dugujemo nešto ovoj državi, Jablanica je moj dom

Proslavljeni bosanski košarkaš Mirza Teletović u Jablanici je otvorio košarkaški kamp, na istom terenu na kojem je napravio prve igračke korake. Budući košarkaši i košarkašice imat će priliku na novoj podlozi da treniraju u okviru košarkaškog kampa MT3. U Jablanici je Teletović govorio za N1.

Kakav je osjećaj biti na ovom terenu?

“Meni je veliko zadovoljstvo biti ovdje. Kao dijete sam bio ovdje na starom terenu, odrastao sam na njemu. Sad je u novom ruhu i stvarno mi je veliko zadovoljstvo.”

Koliko znači jednom košarkašu kada pokloni jedan košarkaški teren gradu?

“Ja imam četvero djece i znam koliko je bitno dati djeci neku igračku. Prođem svaku večer i vidim pun teren. Rasvjeta je tu, ljudi se druže. Lijepo je vidjeti to.”

Velika je zainteresiranost za ovaj Kamp. Koliko djeci znači ovo sve?

“Mi želimo da Kamp bude internacionalni i mislim da uspijevamo. Fascinantno je koliko djece je izrazilo želju da dođe i trenira te da se druži s nama. U Košarkaškom savezu sam naučio dosta toga, želimo stvoriti uslove djeci za druženje. Djeca vide terene i šta se sve dešava kroz košarku i vide da je moguće iz Jablanice otići u NBA. Cilj je da pokažem da mogu doći na krov košarke.”

Teletović je odlučio da se vrati u Jablanicu i Bosnu i Hercegovinu. Zašto je donio takvu odluku nakon sjajne karijere u inostranstvu?

“Mislim da svi dugujemo nešto svojoj državi. Meni je rodbina tu, prijatelji… Odlaskom negdje drugo bi izdao sve. Trudio sam se i za reprezentaciju maksimalno. Jablanica je moj dom, osjećam se najbolje tu. Jablanica mi je sve, bez Bosne i Hercegovine ne mogu. Moj djeca imaju ljubav prema košarci, uživaj u druženju na terenima”, zaključio je Teletović.

Previous Trojka kao ključna ispomoć separatistima protiv BiH - razvukla front bosanskim snagama u borbi protiv SNSD-ovih i HDZ-ovih napada na Ustavni sud
Next DF: Htjeli su nezakonito instalirati Vukoju, Dodik je smijenio Schmidta

You might also like

SPORT

Liga nacija: Bosanski fudbaleri u grupi sa Finskom, Rumunijom i Crnom Gorom

 Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je imena protivnika u grupnoj fazi UEFA Lige nacija. Reprezentacija Bosne i Hercegovine u trećoj sezoni Lige nacija će u grupi 3 Lige B

ŽIVOT

NK Jedinstvo -Migranti su naši igrači i navijači

  Domaći i svjetski mediji svjedoče našem iskrenom odnosu prema migrantima koji su naši igrači i navijači, sa njima dijelimo svakodnevnicu, snove i želje, čemu svjedoče i utakmice NK Jedinstvo

SPORT

Rutinska pobjeda Bosne i Hercegovine nad Gibraltarom za drugo mjesto u grupi

Fudbalska selekcija Bosne i Hercegovine pobijedila je Gibraltar u gostima sa visokih 4:0 u okviru kvalifikacija za Mundijal u Rusiji naredne godine. Džeko (35′, 85′), Kodro (65′) i Lulić (83′)