Mohamed Salah pozvao na pomoć Gazi – zahtijeva akciju od svjetskih lidera

Mohamed Salah pozvao na pomoć Gazi – zahtijeva akciju od svjetskih lidera

Egipatska zvijezda je objavila video i insistirala da ‘čovječnost mora prevladati’ prije nego što je pozvala svjetske lidere da pomognu narodu Gaze, prenose britanski mediji.

Zvijezda Liverpoola Mohamed Salah pozvao je svjetske lidere da pomognu građanima Gaze usred sukoba koji je u toku.

U videu objavljenom na društvenim mrežama, Egipćanin je rekao: “Nije uvijek lahko govoriti u ovakvim vremenima. Bilo je previše nasilja i srceparajuće brutalnosti. Eskalacije posljednjih sedmica su strašne za svjedočiti.

“Svi životi su sveti i moraju se zaštititi. Ovo treba stati. Porodice se rasturaju. Ono što je sada jasno je da se humanitarna pomoć mora odmah pustiti u Gazu. Ljudi tamo su u strašnim uslovima.

“Scene u bolnici sinoć su bile užasavajuće. Ljudima Gaze hitno su potrebni hrana, voda i medicinske potrepštine. Pozivam svjetske lidere da spriječe daljnji pokolj nevinih duša. Ljudskost mora pobijediti.”

VIDEO: https://www.instagram.com/p/CyjRUWNys7Y/

Previous Veto SAD-a na rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a za humanitarnu pauzu
Next Progresivni jevrejski Amerikanci pozivaju na prekid vatre, dok Netanyahu najavljuje nezapamćen paket američke vojne pomoći

You might also like

NAŠI DANI

Nikšić: Gubitak Elektroprivrede biće preko 80 miliona KM

Elektroprivreda BiH u periodu januar-septembar 2023.godine, ostvarila je negativan finansijski rezultat u iznosu oko 50 miliona KM.  Trend negativnog poslovanja uzrokovanog energetskim, cjenovno-troškovnim i drugim okolnostima, biće nastavljen i do

NAŠI DANI

Finansijska policija izuzela dokumentacija o Konakovićevom dijeljenju grantova 2019. godine

Službenici Finansijske policije izuzeli su dokumentaciju iz Skupštine Kantona Sarajevo koja se odnosi na podjelu grantova iz tekuće rezerve tokom 2019. godine. “Finansijska policija FBiH je izvršila privremeno oduzimanje dokumentacije

NAŠI DANI

Stjepan Mesić primio priznanje Počasni građanin Grada Sarajeva

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić primio je danas priznanje Počasni građanin Grada Sarajeva, koje su mu uručili gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić.