Mostar: Sutra 455. tradicionalni skokovi sa Starog mosta

Mostar: Sutra 455. tradicionalni skokovi sa Starog mosta

Tradicionalni 455. visinski skokovi sa Starog mosta, koji će okupiti brojne skakače iz Mostara, ali i regije, održat će se u nedjelju, 25. jula, u Mostaru s početkom u 16 sati.

Najavljeni gosti – gradonačelnici, ipak neće doći. Gradonačelnica Sarajeva zbog obaveza, dok su Mostarci u međuvremenu uskratili gostoprimstvo gradonačelniku Banjaluke.

Mail upućen gradonačelniku Banja Luke od strane Organizacionog odbora Kluba Skakača u vodu “Mostari”:

“Poštovani gradonanačelniče Stanivuković, jako nam je žao što vaš dolazak na 455.tradicionalne skokove ovim putem otkazujemo. Srebrenica je bolna rana svih nas i uvijek će biti. Na ovom mostu 11. jula skokom bez aplauza “Mostari” obilježavaju Dan žalosti. Srebrenica je otvorena rana svih nas, a vaše izjave u medijima su nešto što je dodatno potreslo sve nas i ovom narodu ponovo stavilo so na otvorenu ranu.”

Previous Bosanski izvoz obara rekorde, u junu srušena granica od 1,2 mlrd. BAM
Next Agroideja iz Ustikoline proizvodi voće, povrće i žitarice

You might also like

SPORT

Pogledajte golijadu Zmajeva! Selektor: Mi više nemamo pravo na kiks

Naša fudbalska reprezentacija nakon dva poraza u susretima s Finskom i Italijom, večeras je ubilježila visoku pobjedu protiv Lihtenštajna u kvalifikacijama za EP. Zmajevi su poveli golom Amera Gojaka u

KULTURA I UMJETNOST

BOŠNJAČKI HOMER: Stoljeće i po od rođenja epskog pjesnika Avde Međedovića

Svojih vrijednosti tek se sjetimo kad nam neko skrene pažnju na njih. Sa njima se u svom povijesno-kulturnom hodu nismo posebno dičili niti hvalisali, odnosno nismo ih iznosili navidjelo javnosti.

BAŠTINA

Gazi Husrev-begova medresa u Sarajevu obilježava 482 godine postojanja i rada

  Sarajevska Gazi Husrev-begova medresa postoji 482 godine i jedina je škola u Bosni i Hercegovini koja kontinuirano radi duže od 470 godina. Osnovana je 26. redžeba 943. hidžretske godine,