Nakon Bihaća, kompanija koja proizvodi suncobrane otvara proizvodni pogon u V. Kladuši

Nakon Bihaća, kompanija koja proizvodi suncobrane otvara proizvodni pogon u V. Kladuši

Vis International Austrija namjerava oživjeti privredu u Velikoj Kladuši i u prostorima nekadašnjeg Agrokomerca, koji su prodavani putem Suda, otvoriti proizvodni pogon i nova radna mjesta.

Grupa Vis International najveći je proizvođač suncobrana, a uz proizvodne pogone u Hrvatskoj, ovaj novi u Velikoj Kladuši dodatno će doprinijeti razvoju i širenju na inozemnom tržištu.

Profesionalni aluminijski veliki suncobrani koje proizvodi Vis nalaze se na terasama širom svijeta, kupuju ga najveći svjetski brendovi iz industrije pića i prehrambenih proizvoda, kao i restorani, hoteli i ostali ugostiteljski objekti.

Vis International kupio je, naime, firmu Fox metal te preuzeo kroz prodaju koju je oglasio Sud, proizvodno skladišne objekte nekadašnjeg Agrokomerca. Riječ je o 20.000 m2 proizvodno-skladišnih objekata i još 75.000 m2 zemljišta.

– Imamo zaokruženi cijeli proizvodni proces u više od 120 tehnoloških faza, odnosno, od proizvodnje tkanina i metalnih aluminijskih konstrukcija do stalaka i gotovih velikih suncobrana. Poslujemo na više od 50 evropskih i svjetskih tržišta, imamo svoje pogone za proizvodnju u Hrvatskoj u Varaždinu, Dugoj Resi i i Popovači. U Bihaću već postoji pogon, gdje već zapošljavamo 150 radnika. Želja nam je novim investicijama i otvaranjem pogona u Velikoj Kladuši oživjeti i ojačati privredu na tim prostorima – poručili su iz Vis Internationala, prenose domaći mediji ovih dana.

Previous Ervin Zukanović: Bez patriotizma nema uspjeha
Next Međunarodni aerodrom Sarajevo: Nove destinacije i nove aviokompanije u sklopu ljetnog reda letenja

You might also like

Ekonomija/Biznis

Tuzlanski kanton nadmašio ZDK te postao izvozni lider

Zeničko-dobojski kanton do sada je činio 19 posto ukupnog izvoza Federacije Bosne i Hercegovine, što ga je ranijih godina promoviralo u lidera među kantonima kada je riječ o izvozu. No

Ekonomija/Biznis

70 godina Energoinvesta – brend i dalje prepoznatljiv širom svijeta

Energoinvest d.d. – Sarajevo, vodeća multidisciplinarna inženjering kompanija u Bosni i Hercegovini, ali i regionu, danas, 19. aprila obilježava jubilarnih 70 godina od svog osnivanja. Na putu svog razvoja, Energoinvest

Ekonomija/Biznis

Ni pandemija nije zaustavila razvoj biznisa u Živinicama

Grad Živinice je za nepune dvije i po godine u razvoj gradskih poslovnih zona, a ima ih za sada tri, uložio oko 70 miliona maraka. Ni aktuelna pandemija nije zaustavila