Nakon švedske mafije, u Sarajevu pao i hrvatski kriminalac

Nakon švedske mafije, u Sarajevu pao i hrvatski kriminalac

Jedan od putnika na letu iz Dubaija u avionu kompanije Fly Dubai koji je prošle srijede 1. novembra popodne sletio na Sarajevski aerodrom bio je i hrvatski državljanin Filip Romić (36) iz Požege.

Poput ostalih putnika nije nakon formalnosti izišao iz aerodroma već je zadržan. Naime, policajcima na graničnoj kontroli upalila se crvena lampca jer je za Filipom Romićem izdana potjernica hrvatskog MUP-a.

Nakon što je USKOK sredinom oktobra razbio krijumčarsku skupinu u saradnji s PNUSKOK-om i s Generalnim državnim odvjetništvom u Frankfurtu na Majni koja je u Hrvatsku prokrijumčarila 964,5 kilograma marihuane i 100 kilograma hašiša, od čega su prodali najmanje 377 kilograma marihuane i 77 kilograma hašiša Romić je izbjegao…, piše Jutarnji.

Podsjećamo da je u istom periodu u Sarajevu uhapšeno više osoba iz Švedske, nakon mafijaškog obračuna koncem oktobra. Nakon što je ispred jednog kafića ubijen Harris Österdahl, uhapšen je Oliver Erbert Peter (na području Sokoca) te još dva lica u kanjonu Miljacke, na području paljanske opštine.

Previous Časopis Bosniaca uvršten u bazu SCOPUS
Next Bećirović razgovarao s predsjednikom Egipata

You might also like

NAŠI DANI

‘Krug 99’ o državotvornom nejedinstvu i neprijateljstvu prema Bosnu i Hercegovinu

Bosna i Hercegovina se nalazi u prelomnom političkom trenutku u kojem je neophodno okupiti sve državotvorne politike i snage radi iznalaženja institucionalnog odgovora na „politike siledžijstva i pripreme za nova

NAŠI DANI

Dragan Vikić i Jusuf Pušina oslobođeni optužbe za ratni zločin u Sarajevu

Sud Bosne i Hercegovine je prvostepenom presudom oslobodio bivšeg komandanta Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova RBiH Dragana Vikića i pomoćnika ministra unutrašnjih poslova za uniformisanu policiju Jusufa Pušinu, javlja AA.

NAŠI DANI

Od nepostojećeg Memoranduma SANU do nepostojećeg Janšinog non-paper-a

SAOPŠTENJE KRUGA 99 Nepostojeći dokument, “non-paper” premijera Slovenije Janeza Janše, identično atribuiran kao  i prije 34 godine „nepostojeći“ Memorandum SANU, bili su i jesu realpolitička platforma za razbijanje države Bosne