Narod traži domaće, janjci idu kao halva (Video)

Narod traži domaće, janjci idu kao halva (Video)

Salem Abazović iz Bistrice kod Gornjeg Vakufa/Uskoplja ima 300 ovaca i odlično živi od uzgoja mesa. Njegovi janci prodaju se između 300 i 450 KM i jako je zadovoljan. “Narod traži domaće i uopće nije problem podati meso. Neadvno su meso cijeloga bika u selu prodali samo za sat vremena. Dobra je i podrška države, nemam se na što žaliti.

Jedino mi je žao što nas više nema. Nekada je na Radovanu paslo sedam stada ovaca. Družili smo se i uživali u našem poslu. Danas sam ostao samo ja”, govori Salem. Salemu u poslu pomažu brat Sejo, djeca i prijatelji. Više pogledaje u video priči.

Previous Zastava Bosne i Hercegovine na 5.137 metara visokom Araratu
Next Protest ispred Zavoda Pazarić: Traži se smjena rukovodstva i zaštita osobe koja je snimala nasilje

You might also like

ŽIVOT

Fahrudin Muminović zimu će dočekati u novoj kući

Jedno od najpotresnijih ratnih svjedočenja iznio je Fahrudin Muminović u magazinu “Mreža” Federalne televizije u decembru prošle godine. Fahrudin je do tada bio zaštićeni svjedok Haškog tribunala i nije mogao više šutjeti.

ŽIVOT

Zeničani o dijaspori: Kad dođu više kukaju neg’ mi (Video)

Srijeda je pazarni dan u Zenici pa smo svratili na tržnicu da vidimo cijene voća i povrća. Sreli smo i građane koji nisu zadovoljni rodbinom u dijaspori. Cijene voća i

ŽIVOT

Njemačka: Izrabljivanje njegovateljica iz istočne Evrope

Stotine hiljada njegovateljica iz istočne Evrope njeguju njemačke seniore u njihovim kućama. One stoje na raspolaganju 24 sata na dan, ali plaća ih se samo za nekoliko sati na dan.