Nastavljaju se intenzivni napadi izraelske vojske na Gazu

Nastavljaju se intenzivni napadi izraelske vojske na Gazu

I dalje traju intenzivni napadi izraelske vojske, koji su počeli sinoć, na blokirani Pojas Gaze, posebno na sjeveru regije.

Sinoć je Izrael intenzivirao napade, posebno na sjever Gaze.

Izraelska vojska haubicama je gađala sjever Gaze, a zatim izvršila intenzivne zračne napade.

Izraelska vojska pogodila je mnoge tačke u Gazi i neprekidno bombardovala regiju do jutra.

Izraelska vojska je i od jutarnjih sati intenzivnom haubičkom vatrom počela gađati sjever Gaze.

Dopisnik Anadolu iz grada Sderota, koji se nalazi na izraelskoj granici s Gazom, rekao je da su s vremena na vrijeme viđeni tenkovi kako se kreću s izraelske strane granice.

U regiji se s vremena na vrijeme čuju pucnji, lete izraelski ratni avioni i bespilotne letjelice.

Novinar Anadolu u blokiranom Pojasu Gaze javio je da je izraelska vojska cijelu noć vršila “najintenzivnije bombardovanje ikada”, posebno u centru grada i na sjeveru.

Napadi izraelske vojske s mora na zapad Pojasa Gaze su nastavljeni.

Sukobi su se dogodili u obalnom području Rafaha, zapadno od Khan Younisa, u Pojasu Gaze. Konkretno, nastavljaju se sukobi u Beit Hanounu i Beit Lahiyi na sjeveru.

Najmanje 7.326 Palestinaca ubijeno je u izraelskim napadima od 7. oktobra. Oko 70 posto su palestinske žene i djeca, prema službenim podacima.

Oko 2,3 miliona stanovnika Gaze bori se s nestašicom hrane, vode i lijekova zbog masovnog izraelskog zračnog bombardovanja i potpune blokade enklave.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija (UN) usvojila je sinoć rezoluciju kojom se poziva na hitni humanitarni prekid vatre.

Izvještaji AJB o rezoluciji i stanju u Gazi.

Previous ‘Gaza je u potpunosti izolovana od svijeta’
Next Najbolja palestinska maturantica ubijena je u izraelskom napadu

You might also like

NAŠI DANI

Građani ispred ambasade SAD-a u Sarajevu

Preko puta zgrade Američke ambasade u Sarajevu jutros oko 10 sati počeli su protesti grupe građana povodom aktuelne političke situacije u našoj zemlji. Okupljanje se održava u organizaciji grupe građana

NAŠI DANI

Vlada Tuzlanskog kantona nagradila najbolje učenike i studente

Ugovore o dodjeli ukupno 99 stipendija nadarenim učenicima osnovnih škola i studentima sa područja Tuzlanskog kantona danas je sa učenicima potpisao ministar obrazovanja i nauke Ahmed Omerović. Ovom svečanom činu

NAŠI DANI

Šta tajni dokumenti SAD kažu o Srebrenici?

Iako je ESP konstatovao da Srbija nije spriječila genocid u Srebrenici, pojavili su se dokumenti koji ukazuju da nije jedina odgovorna za nečinjenje. Naime, američki dokumenti sa kojih je skinuta