Pino Nature Hotel obogatio turističku ponudu Kantona Sarajevo

Pino Nature Hotel obogatio turističku ponudu Kantona Sarajevo

Obnovljeni objekat Prvog šumara danas Pino Nature Hotela na Trebeviću obogatit će turističku ponudu Sarajeva, a za samo nekoliko minuta već ste na čistom zraku i daleko od gradske buke, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Tarik Jašarević vlasnik Turističke agencije Relax Tours, koja je investitor izgradnje Pino Nature Hotela, naveo je da hotel raspolaže sa 65 ležaja u vrlo luksuznim sobama i sa dva apartmana, od kojih jedan veličine 100 metara kvadratnih. Hotel ima i druge sadržaje kao što su wellness centar, bazeni za odrasle i bebe, igraonica, restoran, te kamin sala i kongresna dvorana.

Sarajevski jedinstveni stil života, bosanska originalnost, toplina, susretljivost i mogućnost raznih tipova rekreacije su ono što daje unikatnost ovom hotelu i to sve na nadmorskoj visini od 1070 metara, ističu domaćini. 

– Vikendom ovo mjesto posjeti oko 10. 000 ljudi, a trudili smo se da sadržaje prilagodimo njihovim potrebama. Kada se u funkciju pusti trebevićka žičara ovaj prostor će dobiti svoj puni smisao – naglasio je Jašarević.

Premijer Elmedin Konaković posjetio je hotel te kazao da je riječ o vrhunskom objektu koji će upotpuniti turističku ponudu Kantona.

– Ovdje su objedinjena dva bitna segmenta koja su prioriteti Kantona Sarajevo i u ovoj godini, a to su turizam i zapošljavanje. Ohrabruje nas činjenica da se ovakvi projekti realizuju, a Kanton Sarajevo će učiniti sve da ih bude i više – kazao je premijer Konaković dodajući da će pažnja biti posvećena razvoju infrastrukture na području Zaštićenog pejzaža Trebević.

Priliku za posao u novootvorenom hotelu dobilo je 25 radnika.

Previous Obilježene 23 godine od ubistva Hakije Turajlića
Next Hamdija Mulić - O značaju odgoja

You might also like

TURIZAM

Promotivna kampanja Bosne i Hercegovine na najvećoj globalnoj platformi za putovanja

Kada se okonča pandemija, turizam može još jednom postati motor ekonomskog razvoja Bosne i Hercegovine kao izvor ponosa koji ujedinjuje ljude iz svih sfera, poručila je administratorica Američke agencije za

TURIZAM

Da l’ je Bosna dženneta dio!? U Sarajevo sletjele dvije nove aviokompanije iz zemalja Golfskog zaljeva

SalamAir, aviokompanija iz Omana sa sjedištem na međunarodnom aerodromu Muscat, započela je sa redovnim letovima za Sarajevo. Po trenutnom planu, letovi će se odvijati dva puta sedmično, ponedjeljkom i petkom,

TURIZAM

Bez Une se ne može: Amir Kurić se nakon 14 godina vratio iz Nizozemske i pokrenuo biznis

Amir Kurić je rođen u Bihaću gdje je završio osnovnu i srednju školu. U periodu nakon rata, radio je kao turistički vodič, da bi se 2004. godine preselio u Nizozemsku,