Po povratku iz Holandije osnovao kompaniju koja se bavi online prodajom

Po povratku iz Holandije osnovao kompaniju koja se bavi online prodajom

Alen Avdić, nakon pet godina u sektoru investicionog bankarstva u Holandiji, a zatim i rada za kompanije koje se bave online prodajom na evropskom tržištu, odlučio da je vrijeme da pokrene vlastiti posao.

Prateći trendove na tržištu, vraća se u Bosnu i Hercegovinu i pokreće kompaniju “Movida”, koja se bavi online prodajom odjeće i obuće.

– Globalno online tržište raste 10% do 20% godišnje, a bosanskohercegovačko tržište znatno više. Kada su u pitanju proizvodi, sve zavisi od sezone, imate u jednom trenutku da ide obuća, drugi dan košulje. Da biste uspjeli, morate znati procijeniti stalne promjene na tržištu, te biti spremni da odgovorite na nove zahtjeve kupaca. Samo tako možete pratiti tempo i biti prepoznati
kao siguran prodavač od povjerenja, govori nam Alen.

Avdić pojašnjava da transport i distribucija prate razvoj online tržišta, isporuka se realizuje u roku od jednog do tri radna dana.

– Tržište raste toliko brzo da svi u ‘lancu vrijednosti’ mogu da zarade dobro, samo trebamo učiti, razvijati lojalnost i saradnju, kako bismo postigli uspjeh, poručuje Alen.

“Movida” je jedna od kompanija koja je dobila podršku USAID “Diaspora Invest” što joj je otvorilo mogućnost za nova zapošljavanja, povezivanje sa fabrikama i drugim kompanijama. O ovoj i mnogim drugim kompanijama koje su dobile pomoć “Diaspora Investa” čitajte u publikaciji “Domovina, Vaša naredna poslovna destinacija”.

Dobili su podršku i u nabavci opreme.

– Moj savjet za dijasporu je da se dođu ako imaju ideje, pronađu biznis kontakte. Mnogo sam naučio ovdje i vidi se da se posao radi na drugačiji način. Ipak, vrijedi pokušati. Online prodaja je budućnost, zaključuje.

Previous Zenica: Uspješna priča o kompaniji "Poco"
Next Spahić: Povelja Kulina bana su principi življenja Evropske unije

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Udruženje poslodavaca BPK Goražde dodjelilo priznanja najuspješnijim kompanijama

 Udruženje poslodavaca Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde u gradu na Drini organiziralo je manifestaciju „Večer uspješnih poslovnih priča“ na kojoj su dodijeljena priznanja najuspješnijim malim, srednjim i velikim preduzećima, koja su

Ekonomija/Biznis

Sanski „Milksan“ počeo izvoziti na Kosovo

Mjekara „Milksan“ plasirala je danas prvi kontingent svojih proizvoda na tržište Kosova i radi se o prvom izvoznom poduhvatu ove sanske firme koja postoji već punih dvadeset godina, izvještava rtvsana.

Ekonomija/Biznis

Domaći investitori pokazuju snagu: AS Group zainteresovan za kupovinu Mercatora u Bosni i Hercegovini

  Slovenski Mercator je početkom godine oglasio prodaju svojih najvećih tržnih centara u Bosni i Hercegovini, samo nekoliko mjeseci nakon što ih je ponovo preuzeo od hrvatskog Konzuma koji je