Pokloni bosanske djece – podijeljeni paketići za djecu u tri jetimska doma u Rejhanli

Pokloni bosanske djece – podijeljeni paketići za djecu u tri jetimska doma u Rejhanli

Ekipa MFS-EMMAUS-a danas je vršila podjelu paketića u tri jetimska doma u Rejhanli, koji su stigli za djecu pogođenu zemljotresom u Turskoj i Siriji.

U domovima se nalaze Turska i Sirijska djeca i oduševljenje među mališanima je nemoguće opisati riječima.

Pokušali smo fotografijom i videom zabilježiti njihovu radost i podijeliti sa svima vama koji ste učestvovali u ovoj predivnoj humanitarnoj akciji.

Slika može predstavljati 1 osoba, dijete, stoji i na otvorenom

Napomene radi, akciju “Djeca djeci” pokrenule su obrazovne ustanove Tuzlanskog kantona u saradnji sa MFS-EMMAUS-om u kojoj su učestvovala djeca pakujući paketiće za svoje vršnjake. Naknodno su se pridružila i djeca iz Brčko Distrikta, nekoliko škola iz Zenice i Podrinja koje smo mi u jednom od najljepših konvoja dopremili u Tursku.

Danas se uporedo vršio i pretovar kamiona koji će transportovati paketiće i drugu humanitarnu robu u Siriju, čiju će distribuciju takođe propratiti naši uposlenici. Dobro se boljim vraća! – poručuju iz ove humanitarne organizacije.

Previous Rukomet: Bosna pobijedila Kosovo i na domaćem terenu
Next Premijer Slovenije Robert Golob u ponedjeljak u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini

You might also like

NAŠI DANI

Ideološke osnove su doktrinarna uvertira za egzekucije i uništavanje blizu 70 hiljada Bošnjaka

Vijeće kongresa bošnjačkih intelektualaca, Regionalni odbor Tuzla i Regionalni odbor Zvornik, organizatori su javne tribine pod nazivom: Genocid i drugi ratni zločini u Bosni i Hercegovini: ideološki i pravni aspekti.

NAŠI DANI

Mujo Aganović saslušan u policiji nakon govora na “Danu tradicionalne porodice”

Nakon spekulacija na društvenim mrežama i navoda u pojedinim medijima da je policija privela Muju Aganovića, predsjednika Saveza RVI paraplegirača Federacije Bosne i Hercegovine a u vezi s njegovim izjavama

NAŠI DANI

Novi tramvaji pristižu u Sarajevo

Sarajevo je u posljednjih mjesec dana dobilo dva nova tramvaja, od ranije naručenih 15. Drugi od 15 tramvaja je stigao ovih dana, a isporuka svih 15 se očekuje do ljeta.