Pozivao na progon Bošnjaka! Uhapšen predsjednik Revizorskog odbora Luke Bar

Pozivao na progon Bošnjaka! Uhapšen predsjednik Revizorskog odbora Luke Bar

Miloš Ostojić uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, saopšteno je iz Uprave policije.

“Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su sinoć, po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, lišili slobode M.O. (35) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

Podgorička policija je juče, postupajući po saznanju da je na jednoj društvenoj mreži lice M.O. postavilo dvije objave, a koje su sadržale uvrede na vjerskoj osnovi, preduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti i od M.O. prikupila obavještenja na okolnosti navedenih objava.

Obaviješten je državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.O. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje”, navodi se u saopštenju UP, prenose mediji u Crnoj Gori. 

Ranije su iz Bošnjačke stranke pozvali policiju i tužilaštvu  ‘da hitno reaguju protiv osobe koja poziva na progon Bošnjaka’

Najoštrije osuđujemo skandalozne izlive mržnje koje putem društvenih mreža iznosi osoba koja se predstavlja kao Miloš Ostojić, te pozivamo policiju i tužilaštvo da hitno reaguju i preduzmu zakonom predviđene mjere protiv osobe koja plasira ovakve sadržaje.

Podsjećamo policiju i tužilaštvo da je članom 370 Krivičnog zakonika Crne Gore predviđeno krivično djelo Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje čiji je element podsticanje na nasilje ili mržnju prema grupi ili članu grupe određene na osnovu rase, boje kože, religije, porijekla, državne ili nacionalne pripadnosti.

U objavama na facebook profilu Miloša Ostojića kao i u video zapisu koji se njemu pripisuje postoje svi elementi ovog krivičnog djela i svaki izostanak hitne i oštre reakcije države ne može se tumačiti drugačije osim kao podrška ovakvim stavovima. U multietničkoj Crnoj Gori u kojoj jednu četvrtinu stanovništva čine manjine i u antifašističkoj i građanskoj Crnoj Gori koja teži ulasku i Evropsku uniju, nema i ne smije biti mjesta ovakvim stavovima.

Na kraju poruka Milošu Ostojiću i svim njegovim istomišljenicima u Crnoj Gori: Bošnjaci su vjekovima star narod, čvrsto utemeljen na ovim prostorima, sa svojom istorijom, tradicijom, jezikom i kulturom, potpuno svjestan svojeg nacionalnog identiteta na koji je veoma ponosan. Razumijemo nervozu zbog jačanja nacionalne svijesti Bošnjaka i političke uloge koju Bošnjaci kao narod imaju u procesu evropeizacije i demokratizacije društva u Crnoj Gori kao procesa koji ovakav polusvijet šalje na margine društvenog života, a njihove ideologije ostavlja u mračnu prošlost kojoj pripadaju i iz koje tek povremeno izvire da nam pokažu šta je alternativa evropskoj, multietničkoj, građanskoj, antifašističkoj i demokratskoj Crnoj Gori.

Poručujemo im i da nikako ne pomisle da nas ovakvim i sličnim izjavama mogu zaplašiti, jer smo potpuno riješeni da ovdje ostanemo i opstanemo zajedno sa svim ostalim građanima Crne Gore – naveli su iz OO BS Bar.

Od Ostojiće se ogradili se iz Luke Bar.

Nakon obajve predsjednika Revizorskog odbora Luka Bar AD Miloša Ostojića, koju je objavio na privatnom profilu na društvenoj mreži, a koju su prenijeli mediji, reagovali su Odbor direktora i Menadžment “Luka Bar” AD i ogradili se sa indignacijom od ovakve izjave. Najavili su da će odmah biti iniciran postupak smjene Ostojića.

Podsjećamo, Ostojić je u par objava na društvenim mrežama na najprimitivniji način vrijeđao Bošnjake na nacionalnom i vjerskom nivou te pozivao na njihov progon. Sve to u danima nakon što su tom gradu napadnuta i pretučena dva mlada atletičara iz Sarajeva.

Previous Kolektivna dženaza u Vlasenici: Šemso Efendić ukopao i sedmog brata
Next MATURALNI POKLON u Tuzlanskom kantonu

You might also like

NAŠI DANI

Džaferović i Komšić u posjeti Crnoj Gori i južnom Sandžaku

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Željko Komšić danas putuju u službenu posjetu Crnoj Gori. Oni bi danas trebali otputovati za Podgoricu, a večeras je planirana večera koju

NAŠI DANI

Penzionisani bosanski general Jovan Divjak: Presudom pravda djelimično potvrđena

  Pravednost je pobijedila, pravičnost nije – kazao je za Avaz.ba penzionisani general Armije R BiH Jovan Divjak, komentirajući presudu Haškog tribunala, u kojoj je Ratko Mladić osuđen na doživotnu

NAŠI DANI

Brisel: Podžić i Turković sa Stoltenbergom

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministrica vanjskih poslova naše države dr Bisera Turković i ministar odbrane Bosne i Hercegovine dr Sifet Podžić susreli su se danas sa