Predsjedavajući državnog  Predsjedništva pozdravio odluku da se Keskin pusti na slobodu

Predsjedavajući državnog Predsjedništva pozdravio odluku da se Keskin pusti na slobodu

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozdravio je odluku Suda BiH da se turski državljanin profesor Fatih Keskin, koji je prije dvije sedmice pritvoren u Imigracioni centar, pusti na slobodu.

Keskinu se na teret stavljalo učešće u krivičnim djelima, te je ocijenjen kao prijetnja po nacionalnu sigurnost.

Međutim, Sud Bosne i Hercegovine je poništio rješenje Ministarstva sigurnosti BiH, odnosno Službe za poslove sa strancima, kojim se profesor Fatih Keskin stavlja pod nadzor.

“Predmetnom presudom uvažena je tužba Fatiha Keskina, te je poništeno i konačno rješenje, i prvostepeno rješenje Ministarstva sigurnosti – Službe za poslove sa strancima, a na osnovu kojih rješenja je Keskin i stavljen pod nadzor u Imigracioni centar. Istom Presudom predmet je vraćen prvostepenom organu na ponovno odlučivanje”, dodaje se u saopćenju Advokatskog društva “Ademović, Nožica i partneri”.

Komšić je pozdravio odluku da se Keskin pusti na slobodu.

“U Bosni i Hercegovini važe i važit će zakoni države Bosne i Hercegovine”, poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH, navedeno je iz njegovog kabineta.

– Keskin je uposlenik “Una-Sana” koledža u Bihaću, koji posluje u okviru grupacije “Richmond Park” sa sjedištem u Sarajevu, koja je pravni nasljednik obrazovnih institucija “Bosna Sema”. Turske vlasti Fatiha Keskina optužuju za povezanost sa pokretom FETO, čiji je osnivač Fetulah Gulen.

Previous Povodom 93. rođendana Hajrudina Krvavca: U Meeting Pointu projekcije Šibinih dokumentaraca
Next „INTRAL BH“ počeo proizvodnju profesionalnih baletanki za američko tržište

You might also like

NAŠI DANI

Istraživanje: Većina stanovnika ne razmišlja o napuštanju države, Bošnjaci najvjerniji domovini

Uprkos konstantnom destruktivnom djelovanju mnogih političara, ali i medija, koji se trude ovu državu predstaviti u najgorem svjetlu – većina stanovnika Bosne i Hercegovine želi ostati na svojoj grudi.  

NAŠI DANI

Godišnjica Pofalićke bitke: Kako je spriječen pokušaj agresora da presiječe Sarajevo

  U okviru obilježavanja 16. maja Dana Općine Novo Sarajevo, maršom “Pofalićko – Velešićkih boraca“  počelo je obilježavanje godišnjice Pofalićke bitke . Pored predstavnika boračkih udruženja i boraca, maršu su

NAŠI DANI

Ilija Jurišić – istinom pobijedio Srbiju

  Nedugo nakon pravosnažne oslobađajuće presude, Jurišić je počeo pisati knjigu u kojoj je, između ostalog, dokumentirao mišljenje pravne struke, zbog čega je nedužan proveo tri i po godine u