Predsjedavajući državnog  Predsjedništva pozdravio odluku da se Keskin pusti na slobodu

Predsjedavajući državnog Predsjedništva pozdravio odluku da se Keskin pusti na slobodu

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozdravio je odluku Suda BiH da se turski državljanin profesor Fatih Keskin, koji je prije dvije sedmice pritvoren u Imigracioni centar, pusti na slobodu.

Keskinu se na teret stavljalo učešće u krivičnim djelima, te je ocijenjen kao prijetnja po nacionalnu sigurnost.

Međutim, Sud Bosne i Hercegovine je poništio rješenje Ministarstva sigurnosti BiH, odnosno Službe za poslove sa strancima, kojim se profesor Fatih Keskin stavlja pod nadzor.

“Predmetnom presudom uvažena je tužba Fatiha Keskina, te je poništeno i konačno rješenje, i prvostepeno rješenje Ministarstva sigurnosti – Službe za poslove sa strancima, a na osnovu kojih rješenja je Keskin i stavljen pod nadzor u Imigracioni centar. Istom Presudom predmet je vraćen prvostepenom organu na ponovno odlučivanje”, dodaje se u saopćenju Advokatskog društva “Ademović, Nožica i partneri”.

Komšić je pozdravio odluku da se Keskin pusti na slobodu.

“U Bosni i Hercegovini važe i važit će zakoni države Bosne i Hercegovine”, poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH, navedeno je iz njegovog kabineta.

– Keskin je uposlenik “Una-Sana” koledža u Bihaću, koji posluje u okviru grupacije “Richmond Park” sa sjedištem u Sarajevu, koja je pravni nasljednik obrazovnih institucija “Bosna Sema”. Turske vlasti Fatiha Keskina optužuju za povezanost sa pokretom FETO, čiji je osnivač Fetulah Gulen.

Previous Povodom 93. rođendana Hajrudina Krvavca: U Meeting Pointu projekcije Šibinih dokumentaraca
Next „INTRAL BH“ počeo proizvodnju profesionalnih baletanki za američko tržište

You might also like

NAŠI DANI

U herojskom Nezuku okupili se Podrinjci: Sin Nasera Orića ponio zastavu 28. divizije

U okviru obilježavanja 20. godišnjice genocida u Srebrenici večeras je u herojskom naselju Nezuk kod Sapne, održana manifestacija “Preživjeli smo”, na kojoj su se okupili bivši podrinjski borci. U okviru

NAŠI DANI

Pojačane inspekcijske kontrole benzinskih stanica u FBiH zbog nezakonitog povećanja cijena goriva

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP) Anis Ajdinović sinoć je naložio vanredne pojačane inspekcijske nadzore tokom vikenda nad  fomiranjem cijena i marži na benzinskim stanicama u Federaciji Bosne i

NAŠI DANI

U Bosni i Hercegovini broj korisnika mobilne mreže premašio 3,8 miliona

Broj korisnika mobilne mreže u trećem kvartalu ove godine u Bosni i Hercegovini iznosio je 3.812.993 i bilježi rast od 9,8 posto u odnosu na treći kvartal prošle godine. Ukupni