Promovisano 590 diplomanata i 85 magistranata Univerziteta u Tuzli

Promovisano 590 diplomanata i 85 magistranata Univerziteta u Tuzli

 U Tuzli je danas upriličena promocija diplomanata i magistranata Univerziteta u Tuzli. Akademska zajednica je bogatija za 675 diplomanata i magistranata koji su uspješno završili školovanje na Univerzitetu u Tuzli. 

– Ovo je tradicionlna promocija diplomanata i magistranata Univerziteta u Tuzli. Ukupno  ima 675 i to 590 diplomanata i 85 magistranata. Oni dolaze sa svih 12 fakulteta i Akademije dramskih umjetnosti i danas smo bogatiji za naše inžinjere, ljekare, ekonomiste, pravnike, profesore… – kazala je rektorica prof.dr Nermina Hadžigrahić. 

Svi diplomanti i magistranti, prema njenim riječima, su budućnost Bosne i Hercegovine, a ministar obrazovanja i nauke Ahmed Omerović smatra kako se mora stvoriti ambijent da mladi i školovani ljudi ostaju u domovini.

– Imamo mogućnost za one koji su zavšili Medicinski fakultet da je u toku provođenje skupštinske inicijative da će oni biti zaposleni u zdravstvenim ustanovama TK. Naša intencija je da svi diplomanti imaju persketivu u BiH i da ostaju u svojoj državi – rekao je on. 

Promocija je okončana tradicionalnim bacanjem kapa u zrak, a potom su diplomanti i magistranti primali bezbrojne čestitke od svojih najbližih.

Previous Održana promocija knjige “Univerbacija u bosanskom jeziku” doc. dr. Elme Durmišević
Next Univerzitet u Sarajevu promovirao 56 doktora nauka

You might also like

PISMENOST / KNJIŽEVNOST

Djelo nastajalo četvrt vijeka: Connectum objavio drugo izdanje romana “Uvod u lebdenje” Dževada Karahasana

Povodom šest mjeseci od smrti istaknutog bosanskohercegovačkog književnika i akademika Dževada Karahasana, izdavačka kuća Connectum iz Sarajeva ovih dana objavila je drugo izdanje Karahasanovog romana “Uvod u lebdenje”, javlja Anadolu.

BAŠTINA

Knjigom “Prezimena u Bosni i Hercegovini” autorice Indire Šabić je obuhvaćeno 10.000 prezimena

Kada sam započela prikupljanje građe, istraživački je prostor bh. onimije imao nedovoljno istražena mjesta u kojima je pohranjen bogat istraživački potencijal neopravdano zanemaren u bosnistici. U neistraženosti se ogledao prvotni

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Tuzla: Ugovore o stipendiranju u TK potpisalo 1053 učenika i 889 studenata iz reda boračke populacije

  U  Tuzli je u srijedu 1053 učenika i 889 studenata s područja Tuzlanskog kantona potpisalo ugovore o stipendiranju. Riječ je o studentima i učenicima iz reda boračke populacije. Za