Puhalo: Ostvario sam prvi cilj, naredni je svjetski naslov

Puhalo: Ostvario sam prvi cilj, naredni je svjetski naslov

Pojas IBO prvaka Evrope je kod nas u Bosni i Hercegovini, u Sarajevu – izjavio je bosanskohercegovački bokser Edin Puhalo koji je u subotu u Berlinu, nokautom u trećoj rundi pobijedio Nijemca Nilsa Schmidta i osvojio titulu prvaka Evrope u teškoj kategoriji, piše Fena.

– Pobijedio sam domaćeg borca na domaćem terenu. Predstavio sam na najbolji mogući način sebe i našu Bosnu i Hercegovinu i ovo je zaista jedna velika stvar za naš profesionalni boks i sigurno da će dobro doprinijeti promociji ovog sporta i van granica BiH – kazao je Puhalo na pres-konferenciji u Sarajevu.

Istakao je da je osvajanjem IBO titule ispunio prvi cilj, a da mu je naredna želja svjetski naslov.

Od sljedećeg mjeseca će, kako ističe, biti izazivač za svjetskog prvaka.

– Mogu dobiti priliku već naredni meč da radim za titulu, mada ja ne bih volio da to bude u naredna tri-četiri mjeseca. Želio bih da bude krajem godine iz razloga što želim da odradim još dva-tri meča, što bolji da budem, što spremniji – dodao je.

Predstavnik Saveza profesionalnog boksa u BiH Zaim Numanović smatra da je ovo jedan od najvećih uspjeha Saveza te da im je ova pobjeda otvorila put u Evropu i svijet.

– Ja vjerujem da nećemo na ovome stati i da će se mnogi naši licencirani bokseri ugledati na Puhala i da će i oni sami nastojati da krenu ovim putem, da se što više angažuju ka osvajanju ovakvih titula – istakao je Numanović.

Puhalu je ovo bila 21. pobjeda u karijeri, a 20. nokautom.

Izvor: Agencije

Previous Džaferović: Schmidtova odluka važna za očuvanje ustavnog poretka i mira
Next Obilježena 29. godišnjica zločina nad bošnjačkim civilima u Srebrenici

You might also like

SPORT

Amel Tuka otvara sezonu u Centru Safet Zajko

U Centru Safet Zajko održat će se atletski miting Novi Grad Sarajevo na kojem će nastupati nekolicina olimpijaca. Ovo je jedini atletski miting u Sarajevu, i drugi ovog tipa u

SPORT

Proigrao i Musa: Pobjeda Netsa i Džananov lični rekord u NBA

Bosanski košarkaš u NBA ligi Džanan Musa igra sve bolje. Večeras je došao do ličnog rekorda u dosadašnjoj NBA karijeri. Postigao je 17 poena u pobjedi Brooklyn Netsa nad ekipom

SPORT

Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati

Legendarni Asim Ferhatović-Hase rođen je 24. januara 1933. godine u Sarajevu. Odrastao je na Kovačima, gdje je na obližnjem igralištu napravio svoje prve dodire sa fudbalskom loptom. Omladinskom pogonu Fudbalskog