Radnici ‘Zraka’ samoinicijativno pokrenuli proizvodnju, od firme ne odustaju

Radnici ‘Zraka’ samoinicijativno pokrenuli proizvodnju, od firme ne odustaju

Nakon što su potpisali ugovor s austrijskom kompanijom vojne industrije, radnici firme Zrak samoinicijatvno su krenuli u poizvodnju. Poručuju, od firme odustati neće.   

“Firma Zrak je trenutno prva linija odbrane, a vjerovatno će biti i posljednja linija odbrane namjenske industrije. Ukoliko firma Zrak ode u stečaj, sve ostale firme su u opasnosti i po istom principu doći će u destabilizaciju”, upozorava predsjednik Sindikat firme Zrak Emir Kominlija.

Videoprilog FTV.

Previous Sastanak koalicionih partnera u Doboju rezultirao osipanjem 'osmorke'
Next Pettigrew: Visoki predstavnik u BiH treba se pozabavi obilježavanjem neustavnog dana RS-a

You might also like

Ekonomija/Biznis

ESOF otvorio HoReCa logistički centar u Sarajevu

ESOF, vodeći domaći proizvođač svježeg i zamrznutog voća i povrća otvorio je HoReCa logistički centar u Sarajevu. Direktor kompanije ESOF, Enver Avdić za Akta.ba je kazao kako će HoReCa logistički centar Sarajevo

Ekonomija/Biznis

Bosna i Hercegovina bi uskoro trebala kupiti dva helikoptera

Problem nedostatka vojne opreme u Bosni i Hercegovini, posebno za zrakoplovne jedinice, izražen je već nekoliko godina, zbog čega je Ministarstvo za odbranu BiH odlučilo pokrenuti proceduru nabavke novih helikoptera.

MADE IN BOSNIA-387

U Goraždu otvorena 15. privredno-kulturna manifestacija “Dani jabuke“

  U Goraždu je danas svečano otvorena 15. privredno-kulturna manifestacija “Dani jabuke”. Tradicionalnu manifestaciju sajamskog karaktera čiji je cilj vratiti imidž voćarskog kraja ovom dijelu države otvorio je Mirko Šarović,