Sarajka oplemenjuje turizam Dalmacije te pokazuje da se može i drugačije: Na ‘najskupljem’ otoku spustila cijenu kafe na 1 euro

Sarajka oplemenjuje turizam Dalmacije te pokazuje da se može i drugačije: Na ‘najskupljem’ otoku spustila cijenu kafe na 1 euro

Na Hvaru, jednom od najskupljih otoka, u Starom gradu, jednom od najljepših i najautentičnijih dalmatinskih mjesta, postoji restoran u kojem kafa košta jedan euro. Espresso, s mlijekom, kratka, duga, sve košta jedan euro. Evo što je za RTL ispričala gazdarica Dajana Buzuk.

“Odlučila sam da kad je već situacija takva kakva jest, ponuditi barem jednu sigurnu stvar. Nešto što je u našem društvu jako bitno, tj. da čovjek može poći na kafu bez da si misli može li je sebi priuštiti”, govori.

Isplati li se?

“Kako kome, sve je to stvar perspektive, financijski apsolutno ne. Trošak jednog espressa je 30 centi, a kada tu dodate šećer, mlijeko, struju, vodu, radnu snagu, moglo bi se reći da smo čak u minusu s tim da ja to ne gledam tako.”

Previous Kodro novi selektor bosanskih Zmajeva
Next Bora čorba u zemlji Bečkih konjušara

You might also like

TURIZAM

Kako se dočekuju turisti u Bosni: Svi koji se bave turizmom u svijetu mogli bi doći, vidjeti.. učiti

Umjetnica iz Hrvatske Ivana Plechinger u kratkom videu oduševljeno govori o bosanskoj gostoljubivosti… Ivana je ranije na svom YT kanalu objavljivala snimke posjete našoj zemlji, odnosno Visokom.

BH RAZGLEDNICA

‘Visit Prača’ – pozitivna priča koju su započeli volonteri (FOTO)

Volonteri Udruženja za podršku i razvoj sportskog turizma „Avantur“ iz Sarajeva pokrenuli su turistički projekt u regiji Istočne Bosne koji uključuje 11 općina iz oba entiteta. Ciljevi projekta su udruživanje

BAŠTINA

Stari most u Nevesinju, svjedok bogate prošlosti

Turistički potencijali Bosne i Hercegovine su neiscrpni i usljed pandemije koronavirusa stanovništvo naše zemlje tek ih je počelo otkrivati. Među njima su turističke atrakcije istočne Hercegovine, posebno one u Nevesinju.