SDA predstavila novu parlamentarnu većinu u ZDK-u

SDA predstavila novu parlamentarnu većinu u ZDK-u

Predstavnici nove parlamentarne većine u Zeničko-dobojskom kantonu, ovog puta okupljene oko Stranke demokratske akcije, potpisali su danas Programske principe partnerskog djelovanja na području tog kantona za period 2023.-2026. godina.

Novu većinu će zasad činiti 20 od 35 zastupnika u Skupštini ZDK – 11 zastupnika SDA, tri zastupnika Demokratske fronte, koja je i dio još uvijek aktuelne vlasti, zatim dva zastupnika Saveza za bolju budućnost, jedna zastupnica Narodnog evropskog saveza te samostalni zastupnici Ivo Tadić (bivši član Hrvatske demokratske zajednice BiH), Alen Kapković i Amela Granić (bivši članovi Bosanskohercegovačke inicijative – Kasumović Fuad).

Videoprilog FTV.

Previous Bronza za Lanu Pudar na Svjetskom kupu u Berlinu!
Next Cvijanović i Dodik otputovali u Ankaru kod Erdogana

You might also like

DUHOVNOST

Nakon posjete Sarajevu: Papa se zahvalio na toploj dobrodošlici

Papa Franjo nakon posjete Sarajevu tokom današnjeg popodnevnog nagovora napravio je kratki osvrt na jučerašnji dan. “Jučer sam bio u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, kao hodočasnik mira i nade.

NAŠI DANI

Silajdžić: Dejton nije implementiran i pored garancija velikih sila, posebno Aneks 7

Dejtonski sporazum nije implementiran i pored garancija velikih sila, posebno Aneks 7 koji se tiče povratka prognanih i raseljenih, poručio je Haris Silajdžić, ministar vanjskih poslova Republike Bosne i Hercegovine

NAŠI DANI

Vučićev obavještajac hitno pozvan u Beograd, otkazan sastanak sa Džaferovićem

Sastanak na koji je predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović danas pozvao ambasadora  Republike Srbije u Sarajevu Aleksandra Đorđevića je otkazan, potvrđeno je Feni. Razlog za otkazivanje je taj što je