Sestre Ahmetović za šest mjeseci razvile proizvodnju i prodaju torbi: ‘Mi smo dokaz da se rezultati mogu postići uz dovoljno zalaganja’

Sestre Ahmetović za šest mjeseci razvile proizvodnju i prodaju torbi: ‘Mi smo dokaz da se rezultati mogu postići uz dovoljno zalaganja’

Da je osim ideje za biznis potrebna i hrabrost potvrđuje priča dvije sestre Semine i Anite Ahmetović koje su za samo šest mjeseci uspjele razviti proizvodnju i prodaju modernih ženskih torbi pod brendom Domino desing.

MAGISTRICE

U razgovoru za poslovni portal Akta.ba Semina kaže kako je sve počelo slučajno. Nakon završenog magisterija našle su se na Birou za zapošljavanje. Morale su ići dalje. Osjećaj za lijepo i ljubav prema modi odvela je sestre drugim putem.

“Jednog dana Anita je došla na ideju da počnemo izrađivati ženske torbe. Podržala sam ideju i u cijelu priču smo uvukle i roditelje. Otac se bavio izradom tapaciranog namještaja, a majka uz njega je znala da šije, te su svoje znanje prenijeli na nas. I tako je sve krenulo. Podrum porodične kuće pretvorili smo u radionicu gdje radimo i družimo se više nego ikad ranije”, priča Semina.

Prisjeća se kako je prvu torbu prodala prijeteljici i prije nego je izradila. Izrada je trajala sedam dana, a danas to već ide mnogo brže. Uložili su u proizvodnju, nabavili skupe mašine i u kratkom roku ispekle zanat. Danas od narudžbe do isporuke prođe par dana, tako da njihov kapacitet proizvodnje dostiže 200 torbi mjesečno koje i prodaju.

a19df234-1e88-4916-bb55-a080fb19e4a4domino17

 

Potražnja za torbama je velika, kako u Sarajevu, tako i u ostalim gradovima Bosne i Hercegovine, a interosovanje pokazuju i kupci širom regije.

Materijale nabavljaju širom Bosne i Hercegovine i uvijek se trude da pronađu najnovije i najatraktivnije boje i uzorke.

Planova je mnogo, tako da u narednom periodu će u svoju proizvodnju osim jako kvalitetne eko kože uvesti i pravu kožu.  Planiraju uvesti i izradu većih torbi, te rade i na novoj kolekciji.

“U planu je i otvaranje nove radnje, trenutno tražimo prostor”, kaže Semina, te poručuje mladim da budu vođeni njhovim primjerom i istraju u svojim idejama. “Mi smo dokaz da se rezultati mogu postići uz dovoljno zalaganja.”

Domino torbice za sada možete naći na Domino design facebook stranici, IMANI made in BiH radnji u Tuzli i na svim većim sajmovima koji se održavaju u Bosni i Hercegovini. Svoje torbice nedavno su predstavile i u okviru Porodičnog sajma u Sarajevu.

Previous Sarajevo: Građani odali počast poginulim studenticama. Premijer nezadovoljan radom policije na terenu
Next Vojna vježba na Manjači (VIDEO)

You might also like

Ekonomija/Biznis

Kompanija Lykos Balkan Metals otkrila zlatne žice ispod opštine Jezero

Geološka istraživanja koja je provodila kompanija Lykos Balkan Metals i njena kćerka firma SNK Metali na području opštine Jezero dala su rezultate koji se već u ovom trenutku, u ranoj

ŽIVOT

Porodica Sibinčić uzgaja preko 300 vrsta različitog povrća

Ivy Moniza Sibinčić i njen suprug odlučili su svoje imanje u Prnjavoru pretvoriti u samodrživi i ekološki prihvatljiv dom. Na gazdinstvu proizvode sve osim higijenskih potrepština, a do sada su

MADE IN BOSNIA-387

Uspješna tradicija gajenja jagoda još od Kulina bana

U ovom malom mjestu kod Visokog, svako drugo domaćinstvo bavi se proizvodnjom jagoda, za sopstvene potrebe ili za prodaju. Uz povoljnu klimu i tehnologiju malč folije, srhinjske jagode nadaleko su