Snježni dan u Sarajevu

Snježni dan u Sarajevu

Poslije nekoliko dana obilnih kišnih padavina u nizinama i temperature iznad prosjeka za ovo doba godine, u glavni grad Bosne i Hercegovine jučer je stigao prvi ovosezonski snijeg, koji je nastavio padati i u subotu, prenosi Anadolija.

Pad temperatura tokom protekle noći, stvorilo je uslove za formiranje snježnog pokrivača u Sarajevu, ali i u većem dijelu BiH.

Prema podacima Fedralnog hidrometeorološkog zavoda, na stanici Bjelave jutros je izmjereno četiri centimetara snijega, međutim, pojedinim dijelovima grada vidljive su veće količine snježnog pokrivača.

Jutros je u gradu zabilježeno minus dva stepena Celzijusova, a najviša dnevna temperatura zraka kretaće se oko nula stepena Celzijusova.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u nedjelju će biti oblačno vrijeme većinom sa snijegom ili susnježicom. Na jugu zemlje kiša. U ponedjeljak će također biti oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom, u nizinama će padati i kiša.

Previous Naši ljudi prave pare i od balege! Bosanska farma mlijeka proizvodi struju iz organskog otpada
Next Nakon završenih studija u Turskoj odlučio se vratiti u Bosnu - danas je vlasnik firme koja posluje u osam država

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Vrhovima Bjelašnice do Lukomira (VIDEO)

Lukomir je planinsko selo koje se nalazi na južnim obroncima Bjelašnice na 1495 metara nadmorske visine, što ga čini najvišim naseljenim mjestom Bosne i Hercegovine i jedinim preko 1300 m.

BH RAZGLEDNICA

U Neretvi otkrivene nove vrste, potvrđen insekt nazvan ‘Baeoura neretvaensis’

Tokom Sedmice nauke, odnosno istraživanja gornjeg toka Neretve, u kojem je 2022. godine učestvovalo preko 50 naučnika, otkriveno je  preko 1300 vrsta. Među njima je osam novih vrsta za nauku,

BAŠTINA

Porodica Mihalj od zaborava otrgla izgled stare posavske kuće

U odžačkom dijelu Posavine tokom posljednjeg rata sve su kuće bile uništene, neke i u cjelosti. Nakon povratka krenula je obnova i nova gradnja, tako da se danas rijetko viđaju