Splav Janja, povratnička turistička priča

Splav Janja, povratnička turistička priča

Mirzet Mulasalihović je povratnik u Janju nakon progona Bošnjaka iz ovog podrinjskog kraja.

-Odlučio sam nešto učinitI za moj kraj i investirati u splav da tim putem naš narod ima neki ugođaj – kazuje nam ovaj Podrinjac.

Familijarna ideja za okupljanjem rezultirala je turističkom ponudom na Drini. Uz splav, Mulasalihović namjerava otvoriti restoran. Pored iznajmljivanja splava, domaćin želi ponuditi i apartmanski smještaj.

Kada je riječ o posjeti, intersa ne manjka. Interes pokazuju i grupe iz glavnog grada, dijaspore, Dubaija… Mirzet se bavi i raznim sportovima na vodi a u planu ima nešto od toga da ponudi i realizuje na Drini.

Bungalovi kraj Drine, veliki bazeni… ideje su koje bi mogle biti realizovane inicijativom ovog poduzetnog čovjeka, što bi Janju učinilo privlačnom turističkom destinacijom.

Mulasalihović, koji je i sam boravio u iseljeništvu, nada se da će njegov primjer ulaganja u rodni kraj slijediti i drugi, kao i da će u svom projektu imati podršku naših ljudi i društvene zajednice.

SPLAV JANJA

(MiruhBosne/Podrinje Media)

Previous Bosanske odbojkašice: Pobijedilo naše zajedništvo i srce na terenu
Next Na Pešteru pase najveće stado ovaca na Balkanu: Četiri vrijedna brata čuvaju preko hiljadu grla

You might also like

NAŠI DANI

Snijeg očistio zrak u Sarajevu!

Ministar prostornog uređenja, građanja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo (KS) Čedomir Lukić donio je Naredbu o ukidanju druge epizode “Upozorenje” i prve epizode “Pripravnost” povećanih koncentracija zagađujućih materija u zraku

TURIZAM

Zanatlije na Baščaršiji: Dugo nije bilo ovoliko turista u ovom periodu (Video)

Jedan od elementa koji privlače turiste  su gradovi i naselja u Bosni i Hercegovini sa bogatom historijskom tradicijom, a samim tim sa spomenicima i obilježjima raznih kultura.  U Sarajevu jedna

BAŠTINA

Prije 15 godina Bobovac proglašen nacionalnim spomenikom: Neophodna dodatna zaštita kraljevskog grada

Prije 15 godina, 6. novembra 2006. godine, Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine (BiH) nacionalnim spomenikom proglasila je historijsko područje – srednjovjekovni kraljevski grad Bobovac, smješten nedaleko od