Srebrenica: Prigodnim programom i defileom kroz grad obilježen Dan nezavisnosti BiH

Srebrenica: Prigodnim programom i defileom kroz grad obilježen Dan nezavisnosti BiH

Nekoliko stotina djece i građana Srebrenice i drugih mjesta prodefilovalo je kroz grad sa velikom zastavom Bosne i Hercegovine. Na taj način upućena je čestitka svim građanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, javlja AA.

“Obilježavanje važnih datuma i praznika u Srebrenici je preraslo u tradiciju. Radujemo se da su s nama i građani iz drugih mjesta i da nam pružaju podršku. Na ovaj način šaljemo poruku da živi i da će živjeti dok je svijeta i vijeka Bosna i Hercegovina”, rekao je zamjenik načelnika Srebrenice Hamdija Fejzić.

U povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine nagrađeni su i najbolji učenici koji su poslali radove na literarni i likovni konkurs u organizaciji udruženja “Djeca Srebrenice – nove generacije“, a uz sponzorstvo organizacije Dobro.ba i pojedinaca.

“Ponosni smo na djecu koja iz godine u godinu ispisuju najljepše riječi o svojoj domovini Bosni i Hercegovini, a kroz crteže pokazuju kolika i kakva je ljubav prema domovini. Djeca su naša najveća radost i pobjeda”, rekao je predsjednik Udruženja “Djeca Srebrenice – nove generacije” Bernis Ademović.

Prigodnim programom Dan nezavisnosti BiH će biti obilježen i u MFS Emmaus u Potočarima.

Organizatori obilježavanja Dana nezavisnosti BiH su zamjenik načelnika Općine Srebrenica Hamdija Fejzić, predsjednik Skupštine općine Srebrenica Salko Tursunović, Udruženje “Moja adresa Srebrenica“, Udruženje građana “Djeca Srebrenice – Nove generacije“, MFS EMMAUS i MHD Merhamet Srebrenica uz podršku sponzora.

Previous Premijer Novalić sa školarcima iz Gradačca razgovarao na kuli Husein kapetana Gradaščevića
Next Ministrica vanjskih poslova u Ženevi: Danas je 30 godina od obnove nezavisnosti moje zemlje u njenoj hiljadugodišnjoj historiji

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Mostar: Prije 15 godina svečano otvoren obnovljeni Stari most

Na današnji dan prije 15 godina svečano je otvoren obnovljeni Stari most u Mostaru. Arhitekta mosta, podignutog sredinom 16. vijeka, bio je osmanski graditelj Hajrudin. Izvođenje gradnje povjereno je Bošnjaku

BH RAZGLEDNICA

Bihać i USK – dio Bosne koji postaje sve interesantnije odredište za mlade bračne parove koji, umjesto mora, radije biraju Unu

Grad Bihać je postao prepoznatljivo turističko odredište koje iz godine u godinu bilježi sve više posjeta domaćih i stranih turista koji svoj odmor žele provesti upravo ovdje. S obzirom na

BH RAZGLEDNICA

Stari bosanski gradovi: Jajce i Travnik u zimskoj čaroliji – VIDEO

  Snimci iz zraka dva prelijepa naša grada koji stameno stoje još od srednjovjekovne bosanske države.. Jajce… Travnik… (Snimci: Dron.ba za N1)