Srna: Imao sam problema u Hajduku jer je moj otac iz Bosne, neki tada nisu voljeli Bosance

Srna: Imao sam problema u Hajduku jer je moj otac iz Bosne, neki tada nisu voljeli Bosance

Darijo Srna, koji radi kao pomoćnik u Shakhtaru, nedavno je za portugalske medije govorio o temama iz prošlosti, a dotakao se perioda kada je došao u redove splitskog Hajduka.

Bivši kapiten reprezentacije Hrvatske otkrio je da je imao probleme u Hajduku, jer je njegov utac Uzeir bio iz Bosne i Hercegovine.

“Hajduk me doveo kad sam imao 15, 16 godina. U početku sam imao problema jer je moj otac iz Bosne, a tada neki ljudi nisu voljeli Bosance tako da nisam igrao. Bilo je teško. No, mogu izgubiti bitku, ali ne i rat”, rekao je Srna.

Govorio je o ocu za kojeg je bio snažno vezan.

“Otac mi je bio sjajan primjer kao osoba, otac i prijatelj. Vjerovao je u mene i u našu porodicu. Nije bio otac koji bi stajao pokraj travnjaka i govorio ‘moj sin je najbolji’ već mi je rekao: ‘Darijo, moraš iskoristiti svoju priliku’. Tu kulturu imamo u porodici”, dodao je Srna, čije se suze pamte za vrijeme Evropskog prvenstva 2016. godine, jer mu je otac pet dana prije toga preminuo:

“Ponosan sam na svog oca. Prije Eura, kada je situacija već bila loša, pitao sam ga želi li da ostanem s njim. Pogledao me, jedva je mogao govoriti i rekao: ‘Darijo, spremi stvari i idi u Francusku’. Nakon utakmice s Turskom dobio sam vijesti. Nije bilo lako, no znam da je bio ponosan jer sam igrao za njega, našu porodicu i Hrvatsku”.

(SC/MiruhBosne)

Previous Podrška za buduće mame u Bosnalijeku - 2.000 maraka za svaku novu bebu
Next Sve više đaka: U Vogošći će se graditi nova osnovna škola

You might also like

Ekonomija/Biznis

Samir Cerić, Bosanac u V. Britaniji: Pronašao milijarde investicija, traže se pouzdane bosanske kompanije

  Banjalučanin Samir Cerić u Velikoj Britaniji važi za izuzetno uspješnog poduzetnika, jednog od simbola tamošnje kreativne industrije čije su firme osvojile neke od najprestižnijih industrijskih nagrada poput H100 award i Walpole

NAŠI LJUDI

RH: U susret popisu stanovništva pokrenuta kampanja “Ja sam Bošnjak!“

Ujedinjene bošnjačke organizacije u Hrvatskoj prvi put su pokrenule kampanju informiranja javnosti za popis stanovništva “Ja sam Bošnjak!“ s ciljem informiranja javnost o važnosti izjašnjavanja Bošnjaka prema odrednicama njihovog nacionalnog

NAŠI LJUDI

Džaferović: Bošnjaci u Albaniji su očuvali svoj identitet, nisu zaboravili domovinu svojih predaka (Video)

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović kazao je danas novinarima iz Bosne i Hercegovine koji prate njegovu službenu posjetu Albaniji, a nakon posjete Općini Shijak gdje živi veliki broj