Sting stigao u Sarajevo, sutra rođendanski koncert u Zetri

Sting stigao u Sarajevo, sutra rođendanski koncert u Zetri

Sting je danas prije podne sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevo. Svjetska pop zvijezda je doputovala iz Rumunije privatnim avionom sa svojim bendom, gdje je održao posljednji koncert pred dugo očekivani rođendanski nastup u Zetri.

Ostatak tehničke ekipe i članova benda će u Sarajevo stići danas u poslijepodnevnim satima, gdje će započeti pripreme za sutrašnji spektakl godine.

Produkcijska kuća Avalon je uvažila zahtjev menadžmenta Stinga da dočeku ne prisustvuju mediji, te su fotografije dolaska napravljene od strane Avalon tima.

Od koncerta U2 u Sarajevu na Koševu stiže sigurno najmoćnija produkcijska mašinerija od šest šlepera i pet tour busova najsavremenije audio i video opreme, te preko 50 članova tehničke ekipe koja će se pobrinuti da publika u Sarajevu doživi vrhunski muzički i scenski spektakl.

Slika može predstavljati 1 osoba, playing a musical instrument, gitara i tekst koji navodi 'MESSAGE ENGLISHMAN MAGIC INTROS IF IT'S LOVE FOR HER LOVE RUSHING WATER FAITH FIELDS OF GOLD SPIRITS BRAND NEW DAY SHAPE StingDigest HEAVY CLOUD MOON in B so LONELY DESERT ROSE KING OF PAIN EVERY BREATH BOWS ROXANNE FRAGILE'

Koncert počinje sutra u 20 sati nastupom Joe Sumnera koji će nastupati 45 minuta, nakon čega će na binu izaći Sting sa set listom sastavljenom od svojih najvećih hitova.

Ulaznice za koncert Stinga možete kupiti na portalu www.kupikartu.ba, kao i na njihovim prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine.

Gordon Matthew Thomas Sumner, poznatiji pod umjetničkim imenom Sting, engleski je muzičar. Solo karijeru je započeo kao već etablirano ime, nakon velikog uspjeha njegove rock grupe The Police.  Rođen je 2. oktobar 1951.

Previous U Gazi Husrev-begovom hanikahu predstavljena 'Majkina pisma'
Next Njemačka: Kupovna moć na "najnižem nivou svih vremena"

You might also like

RIJEČ-

Dubravko Lovrenović: Intervju iz 2014. godine

Istaknuti bosanskohercegovački akademik Dubravko Lovrenović preminuo je jutros u Sarajevu. Profesor Lovrenović rođen je u Jajcu 1956. godine. Filozofski  fakultet u Sarajevu – Odsjek za historiju završio je 1979. godine,

KULTURA I UMJETNOST

Izložba umjetničkih djela Mersada Berbera

U izložbenom prostoru Općine Novi Grad Sarajevo danas je otvorena izložba umjetničkih djela ”Sarajevske razglednice” jednog od najznačajnijih bosanskohercegovačkih slikara i grafičara Mersada Berbera. Time je počela 24. Tradicionalna manifestacija

KULTURA I UMJETNOST

Opera “Zmaj od Bosne” nagrađena ovacijama u BKC-u Tuzla

Nakon dugih 15 godina pauze, jedna opera ponovo je izvedena u Tuzli. Publika u tuzlanskom Bosanskom-kulturnom centru večeras je mogla uživati u muzičko scenskom spektaklu pod nazivom “Zmaj od Bosne”.