Tanović poručio Karajliću: Sarajevo nije isto jer ga je četiri godine bombardovala srpska vojska

Tanović poručio Karajliću: Sarajevo nije isto jer ga je četiri godine bombardovala srpska vojska

 

Nenad Janković, poznatiji kao dr. Nele Karajlić, prije nekoliko dana promovisao je knjigu “Fajront u Sarajevu” u Banjoj Luci, a prilikom gostovanja na televizijama i intervjuima nezaobilazno je pitanje o Sarajevu i njegovom odnosu sa nekdašnjom rajom, piše bh. novinska agencija Patria.

– Na neki način sam dao identitet Sarajevu. I sada sam problematičan kada kažem ono što mislim, kada napišem da Sarajevo nije više Sarajevo, odnosno da ovo Sarajevo nije moje Sarajevo – kazao je Janković u jednom od intervjua.

Na to mu je odgovorio bh. oskarovac reditelj Danis Tanović.

– Naravno Nenade Jankoviću da Sarajevo više nije isto. Nije, jer ga je četiri godine bombardovala srpska vojska što ti voliš da zaboravljaš – napisao je Tanović na Twitteru.

Previous Staša Košarac prije 10 godina: Zalagao se za novi Ustav RBiH i ukidanje RS-a
Next Mlinčići na Plivi: Čuvari tradicije stare nekoliko stotina godina (FOTO)

You might also like

NAŠI DANI

Donji Vakuf: Stotine ljudi na dženazi trojici ubijenih sugrađana

Donji Vakuf danas je obavijen tugom. Mnogobrojna rodbina, prijatelji i sugrađani oprostili su se posljednji put od Omera, Ferida i Ševke koje je prije dva dana ubio Sabahudin Habib u

NAŠI DANI

Benjamina Karić izabrana za gradonačelnicu Sarajeva

Tokom nastavka konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva održanog u četvrtak vijećnici su jednoglasno za gradonačelnicu Sarajeva izabrali Benjaminu Karić, javlja AA. Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća održanoj 24. marta,

NAŠI DANI

Inzko: Sve članice Vijeća sigurnosti kritikovale su glorificiranje ratnih zločinaca

Štampa na njemačkom jeziku piše o zločinima u Bosni i Hercegovini koji se ne smiju zaboraviti, navodeći ulogu koju u tome imaju pisci poput Stanišića, Anne Baar i Marka Dinića.