Tim iz Bosne i Hercegovine spasio muškarca ispod ruševina u Hatayu

Tim iz Bosne i Hercegovine spasio muškarca ispod ruševina u Hatayu

Spasilački timovi iz naše države nastavljaju uspješno izvlačiti preživjele nakon zemljotresa na jugu Turske, a danas su, šest dana od zemljotresa, spasili još jednog muškarca, javlja Anadolija.

Ekipe Gorske službe spašavanja Novi Grad iz Sarajeva i danas su imali pune ruke posla u Antakyji, u razorenom Hatayu, gdje su u poslijepodnevnim satima spasili jednog muškarca starog oko 35 godina.

Anadolija saznaje kako je osoba dobrog zdravlja, svjesna je, razgovara, a ubrzo će joj biti ukazana medicinska pomoć i sanirana povreda noge.

Ekipa GSS-a BiH koja na terenu radi s turskim spasilačkim službama već se kreće prema novoj lokaciji i traga za novim preživjelima.

Izvor: Agencije

Previous Ispod ruševina u Malatyi pronađeno tijelo bh. državljanina Angela Peševskog
Next 'Merhamet' dijeli pomoć i u Siriji

You might also like

NAŠI DANI

‘Dan bijelih traka’ obilježen na Ajfelovom mostu u Sarajevu (VIDEO)

Dan bijelih traka, 31. maja, danas je obilježen na sarajevskom Ajfelovom mostu pod sloganom “Za jednakost i pravo svih žrtava na sjećanje”.

NAŠI DANI

U školama tuzlanskog kantona obilježeni dani krunisanja kralja Bosne – Tvrtka I Kotromanića

Prva je godina kako se u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona institucionalno obilježavaju dani krunisanja kralja Tvrtka I Kotromanića i sjećanja na srednjovjekovnu Bosnu, pa je to

NAŠI DANI

Godišnjica formiranja 4. korpusa Armije Bosne i Hercegovine

  U organizaciji Koordinacije temeljnih boračkih organizacija Armije Republike Bosne i Hercegovine u Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK) u petak, 17. novembra 2017. godine, bit će obilježena 25. godišnjica formiranja 4. Korpusa