Turistička ponuda Srednje Bosne oduševila Saudijce

Turistička ponuda Srednje Bosne oduševila Saudijce

Turistička zajednica Srednjobosanskog kantona (TZ KSBK) ovih dana na Međunarodnom sajmu turizma “Riyadh Travel Ferry” u Rijadu predstavlja ukupnu turističku ponudu ovog dijela Bosne i Hercegovine koja je, sudeći prema dosadašnjim reakcijama, oduševila Saudijce.

Promocija se obavlja na štandu TZ SBK uz podršku TZ Kantona Sarajevo.

Prema riječima direktora Turističke zajednice SBK Miroslava Matoševića, štandovski prostor koncipiran je na način da u sklopu promocije opće turističke ponude budu predstavljeni turistički potencijali Srednje Bosne za kojima vlada najveći interes gostiju s Bliskog istoka ali je također predstavljena i ponuda pojedinih nositelja turističke ponude.

“Želim se zahvaliti TZ KS što su nam omogućili zajedničku promociju i time nastavili ranije započete aktivnosti na promociji naših destinacija na najvažnijim sajamskim manifestacijama.  Prema dosadašnjim pokazateljima izuzetan interes posjetitelja i turoperatera vlada za destinacijama Jajce, Travnik i Fojnica te pojedinačnim atrakcijama i prostorima na našem kantonu kao što su Prokoško jezero, planina Vlašić, Plivska jezera”, rekao je Matošević.

Najviša potražnja i interes usmjereni su na organiziranu turističku ponudu i turističke aranžmane.

“S obzirom na veliki interes koji vlada za Bosnom i Hercegovinom definitivno možemo očekivati povećanje broja turista iz Saudijske Arabije na području Srednje Bosne u odnosu na prethodne godine”, ustvrdio je Matošević.

Pored TZ KS koja je ustupila štandovski prostor, podršku učestvovanju i organizaciji promocije na sajmu u Rijadu dala je i Vlada SBK i nadležno Ministarstvo privrede SBK čija je delegacija također na Sajmu.

(Fena/MiruhBosne)

Previous Tarik Galijašević među 50 najistaknutnih lidera investiranja u svijetu
Next Bošnjaci - glavne face Bundeslige i njemačkog fudbala

You might also like

TURIZAM

Arapski investitori: Ljudi u Bosni i Hercegovini su gostoljubivi, a zemlja prelijepa

Iako dio javnosti negativno gleda na ove investicije, stručnjaci smatraju da su dobre ako zapošljavaju domaće ljude. “Išli smo u Švicarsku, Njemačku, pretežno smo obišli sve evropske zemlje, ali vaša

TURIZAM

Zaljevski prijevoznici produžili sezonu letova za Bosnu!

Nadovezujući se na veliku potražnju za putovanjima između zaljevskih država i Bosne i Hercegovine, zaljevski prijevoznici na jesen produžuju sezonske ljetne letove za Sarajevo. Većina letova koji se obavljaju između

Ekonomija/Biznis

Lukavački sajam turizma prilika za promociju i poslovno povezivanje (Video)

Organizatori jedne od najznačajnijih turističkih manifestacija u Bosni i Hercegovini, Međunarodnog sajma turizma i ekologije  – LIST Lukavac, čije će 18. izdanje biti održano naredne godine u maju, očekuju da