U Brčkom više od hiljadu građana na skup podrške Palestini

U Brčkom više od hiljadu građana na skup podrške Palestini

U organizaciji Udruženja mladih “Izvor” Brčko danas je u centru grada organizovan mirni skup pod nazivom “Brčko za Palestinu” s kojeg su više od hiljadu građana, noseći zastave i transparente podrške Palestini, poslali poruke mira.

Član organizacionog odbora skupa i predstavnik udruženja mladih “Izvor” Ensar Gobeljić naglašava da okupljeni građani na ovaj način skreću pažnju na kršenje ljudskih prava u Palestini, uz zahtjev da se rat u tom dijelu svijeta što prije zaustavi.

-Svjesni smo da se tu radi o kršenju svih ljudskih prava i ovo je naš doprinos da skrenemo pažnju, da ne kažemo da ne možemo ništa učiniti. Okupili smo se da učinimo ono što je u ovom trenutku najviše moguće – poručio je Gobeljić.

Učesnica skupa Elvisa Čačković došla je sa svojom porodicom da zajedno daju podršku i skrenu pažnju na događaje u Palestini.

-Kao majka četvoro djece osjećam potrebu da podignem svoj glas da se nikada više na kugli zemaljskoj ne dogode ovakvi strašni zločini, naročito tako strašni zločini gdje se svirepo ubijaju djeca i gdje planski stradaju porodice i zato smo ovde na istočnoj kapiji Bosne da i mi podignemo svoj glas za slobodnu Palestinu – kaže Čačković.

Jedan od učesnika skupa Kristijan Bilić kaže da je došao na Trg mladih kako bi dao moralnu podršku narodu Palestine.

-Vidjeli smo nedavno da je treća najstarija crkva srušena u bombardovanju Gaze i želim da stanem na pravu stranu. Već 80 godina traju sukobi u tom dijelu svijeta i Brčko je pokazalo danas da je na pravoj strani istine – naglasio je Bilić.

Skup podrške narodu Palestine protekao je mirno i bez incidenata, a brojni građani nosili su zastave Palestine, Bosne i Hercegovine i transparente podrške. Skupu je prisustvovao i gradonačelnik Brčko distrikta Zijad Nišić te nekoliko poslanika u lokalnoj skupštini te brojni predstavici nevladinog sektora u Brčkom.

Izvor: Agencije

Previous Šćuric: Sarajevski aerodrom će i bez davanja pod koncesiju lako doći do tri miliona putnika
Next Za klub dao više golova nego što je odigrao utakmica. Okušao se i u pjevačkim vodama, o Sarajevu pjevao – ko je bio Mustafa Hasanagić?

You might also like

NAŠI DANI

Od jakih vjetrova građane Sarajeva štite šume i planine

Profesor geografije Vedran Zubić bio je gost na sarajevskoj kantonalnoj tv. a sa njim su govorili o klimatskim promjenama koje su nas zadesile u posljednjim danima. Na pitanje koliko su

NAŠI DANI

Rusija objavila listu neprijateljskih zemalja – Bosna i Hercegovina nije na listi

 Ruska vlada usvojila je u ponedjeljak listu stranih država i teritorija koje, kako navodi ruska novinska agencija Interfax, poduzimaju neprijateljske akcije protiv Rusije, ruskih kompanija i građana. Ruski premijer Mihail

NAŠI DANI

Sud presudio klevetama po pitanju džamije u Donjem Selu: Trlin u više navrata neistinitim izražavanjem povrijedio ugled MIZ Konjic

Općinski sud u Konjicu jučer je, 10. juna, donio presudu (broj 56 P 080146 23 P) u kojoj je utvrđeno da je Zvonimir Trlina neosnovano iznosio neistinite navode da je