U TK otvorena dva domaća tržna centra, posao za 500 ljudi

U TK otvorena dva domaća tržna centra, posao za 500 ljudi

Belamionix svečano otvorio novi tržni centar u Tuzli

Svečanim presijecanjem vrpce danas je u Tuzli svečano otvoren reprezentativan novi tržni centar kompanije Belamionix. Vrpcu su, u društvu zamjenika direktora Eldina Omića, presjekli gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić i premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić. Izgradnjom ovog modernog objekta lokacija nekadašnjeg Guminga, i zapadni ulaz u grad Tuzla, dobila je novu vizuru, a građani mjesto za ugodno druženje i kupovinu. Otvaranjem ovog prelijepog objekta, ističu iz ove kompanije, želja im je bila prije svega da svim kupcima sa ovog područja a i šire ponude jedan vrlo reprezentativan i sadržajan centar, za koji su sigurni da će biti neizostavno mjesto porodičnog druženja, dobre zabave, kao i mjesto ugodne i povoljne kupovine. 

„Važno za istaći da je izgradnja novog Belamionix tržnog centra ovdje u Tuzli zahtijevala angažman većeg broja izvođača radova kako bi on dobio ovako impozantan izgled i uređenje a naročito smo ponosni na činjenicu da su na svim tim poslovima bile angažovane isključivo domaće kompanije na čemu smo im posebno zahvalni“, kazao je gospodin Omić.
Čestitke i riječi pohvale za realizaciju ovog projekta vlasnicima, direktorima, ali i svima koji su učestvovali u njegovoj realizaciji uputio je premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić. 
„Ovo je dokaz da jedna ruina, ruševina na ulazu u grad Tuzla može biti, angažmanom domaćeg kapitala, domaćeg znanja, naših investitora, pretvorena u reprezentativan i jedan velelepni objekat, a koji će biti prepoznatljiv, ne samo za Tuzlu i ovo područje, nego i za Živinice i Lukavac kao tačka koja spaja te gradove. Stoga možemo danas uputiti riječi zahvalnosti vlasnicima i direktorima Belamionix-a, za angažman na ovom projektu, a kako bismo mi, građani Tuzlanskog kantona, imali još jedno mjesto gdje ćemo u jednoj ugodnoj atmosferi provesti vrijeme, kupovati i provasti kvalitetno vrijeme sa našim najbližim“, kazao je danas premijer Halilagić.

Belamionix doo Brčko, kao domaći brend, kompanija koja je u 100% domaćem vlasništvu, spada u red vodećih trgovinskih lanaca koji posluju na domaćem tržištu. Pored razvijene mreže maloprodajnih objekata Belamionix posjeduje i razvijenu vlastitu distribuciju preko 10.000 različitih artikala čiji su direktni uvoznici iz zemalja diljem Europe i svijeta, a ova domaća kompanija u sklopu svoje grupacije posjeduje i dvije jednako uspješne proizvodno orjentisane kompanije.

Na prostoru oko 20.000 m², na koliko se prostire novootvoreni tržni centar, uz veliku podrzemnu garaža u kojoj je smještena i moderna samouslužna auto praonica, smješteni su i velika dječija igraonica, hipermarket, DM drogerie market, Pepco, Sinsay, Zlatara Dar, Sport vision, Penti, Metro obuća, Domod, Juventa, Planika obuća, A.N modni studio, mesnica Semić, , apoteke Rose pharm i Gral, Pet shop Orlando, frizerski salon Elma, cvjećarna Evely, mobitel studio, Iskra mobitel, mjenjačnica, modni butici,  Lutria BiH, Duhanpromet, Ilk doo, Olymp sport, Kani silver, PS Gaming, café bar Vellas, restoran Pikaso kao i drugi sadržaji.
Vrijednost ove investicije zasigurno obogaćuje ponudu Tuzle, a i generalno ovog dijela BiH, iznosi oko 30 miliona konvertibilnih maraka, a ono što je još važnije za istaći jeste da je otvaranjem ovog tržnog centra svoj posao dobilo oko 400 novih uposlenika.

Živinice: Svečano otvoren ARENA tržni centar u poslovnoj zoni Novi grad

Na području poslovne zone Novi grad Živinice neposredno uz magistralni put Tuzla- Sarajevo svečano je otvoren tržni centar ARENA Živinice koji je u potpunosti živinički brend.

Gradonačelnik Began Muhić zajedno je sa vlasnikom TC ARENA Živinice Senadom Trumićem presjekao svečanu vrpcu čime je sa radom počeo tržni centar koji se prostire na više 6.000 kvadratnih metara sa mnogobrojnim sadržajima i u samom početku uposleno je više od stotinu radnika.

U objektu TC ARENA smješten je market koji se prostire na 1.400 metara kvadratnih sa mesnicom i gastro-pekarskim kutkom na čemu će se prema riječima vlasnika Senada Trumića ponajviše raditi u narednom periodu kako bi se građanima, a i svim posjetiteljima pružila jedinstvena gastro ponuda.

Osim marketa na drugom spratu se nalazi modni lanac McMark, a na trećem spratu se nalaze restoran, te u potpunosti uređen svadbeni salon koji se prostire na 1.100 kvadratnih metara.

Ukupna investicija u TC ARENA Živinice je bila cca devet miliona KM, čime je Grad Živinice postao bogatiji za još jednu uspješnu privrednu priču sa jakim razvojnim segmentom i u narednom periodu.

Gradonačelnik Began Muhić naglasio je da će otvaranje TC ARENA biti ujedno poruka i svim drugim domaćim i stranim investitorima da je Grad Živinice trenutno lokalna zajednica u samom vrhu privrednog razvoja i na visokoj ljestvici mogućnosti i isplativosti ulaganja u skoro svim segmentima, te da je najvažniji orijentir  gradske administracije na čelu sa Gradonačelnikom Muhićem da nastavi sa razvojnom politikom kroz uređenje postojećih i novih poslovnih zona kao i unapređenjem administrativnih procesa kako bi se svim investitorima olakšalo poslovanje.

Prema riječima Gradonačelnika Muhića izuzetno je zadovoljstvo kada  višemilionska ulaganja i investicije dolaze od strane živiničkih privrednika i kada se stvaraju domaći brendovi koji će trajati i poslovati i van granica lokalne zajednice.

Previous Od sutra 'zaključane cijene' za 40 prehrambenih i higijenskih proizvoda
Next Obnovljena željeznička linija Podlugovi-Vareš

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Bosanski lijekovi za Ruse: Izuzetni prodajni rezultati Bosnalijeka na ruskom tržištu

Najveća bosanskohercegovačka farmaceutska kompanija Bosnalijek nastavlja bilježiti uspješan rast poslovanja na ruskom tržištu, istaknuto je na press konferenciji u Moskvi na kojoj su govorili farmaceutski autoriteti iz Rusije. Ovom prilikom

Ekonomija/Biznis

Nekadašnji giganti staju na noge: Bosanske kompanije Zrak, Pretis, BNT – ponovo pozitivno posluju

Tri fabrike koje su bile giganti u bivšoj Jugoslaviji i koje su nakon rata jedva opstajale i godinama gomilale gubitke, prošle godine su „isplivale na površinu“ i poslovale pozitivno. Riječ

Ekonomija/Biznis

Privreda u FBiH zaradila tri milijarde maraka; 1,5 milijardi više nego u 2017.

Privredna društva u Federaciji Bosne i Hercegovine su u prošloj godini ostvarila prihode od 49,5 milijardi maraka, što je za 1,5 milijardi KM više nego u 2017. godini, pokazuju podaci