U USK SUTRA DAN ŽALOSTI

U USK SUTRA DAN ŽALOSTI

Vlada USK-a proglasila je 29. januar, dan ukopa trojice mladića, stradalih u saobraćajnoj nesreći, Danom žalosti, javlja rtvusk.

Vlada USK-a donijela je Odluku o proglašenju 29. januara Danom žalosti u USK-a povodom smrti trojice mladića, stradalih u saobraćajnoj nesreći u Cazinu.

Sutra u 14.00 sati će biti obavljena zajednička dženaza-ukop nastradalih mladića u naselju Ćoralići-Križ.  

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja na zgradama u kojima su smještena tijela kantonalne vlasti i tijela jedinica lokalne samouprave, te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih lica, odnosno u kojima fizička lica obavljaju samostalnu djelatnost.

Na Dan žalosti ne mogu se održavati zabavne priredbe, a pravna lica koja obavljaju radijsku ili televizijsku djelatnost moraju prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Stravična saobraćajna nesreća dogodila se u Cazinu prije dva dana uslijed koje su  smrtno stradala tri mladića.

U trenutku  sudara putničkog vozila u kojem su se stradali nalazili  i teretnog vozila sa grtalicom za snijeg, život su izgubili Armin Čajić (rođ. 2000.) i Tarik Pandžić (rođ. 2002.), dok je od zadobijenih povreda tokom dana umro i Tarik Muhamedagić (rođ. 2002.), treći mladić koji se nalazio u automobilu.Tragičan i prerani odlazak mladića odjeknuo je i teško potresao javnost u USK, ali i u cijeloj zemlji.  

Previous Aktivista "Merhameta" kilometrima pješačio kroz snijeg kako bi dostavio pomoć porodici sa šestero djece
Next Avdo i Devleta Dervišagić iz Gornje Tuzle obilježili 68 godišnjicu braka (Video)

You might also like

NAŠI DANI

Prosječna neto plata u Bosni i Hercegovini u augustu viša za 3,5 posto

  Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u augustu ove godine iznosila je 888 KM i nominalno je viša za 3,5 posto u odnosu na august prošle

NAŠI DANI

I ovog 25. novembra obilježavanje Dana državnosti na Bobovcu

  Nekoliko dobrotvornih, kulturnih i nevladinih organizacija u Sarajevu obilježit će Dan državnosti Bosne i Hercegovine, 25. novembar, na Bobovcu, srednjovjekovnom gradu u blizini Vareša i Kraljeve Sutjeske, koji je imao

NAŠI DANI

Na Trgu slobode u Tuzli obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Medžlis Islamske zajednice Tuzla prigodnim programom upriličenim u nedjelju 27. februara 2022. godine na Trgu slobode obilježio je Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Tradicionalno se aktivnost ovim povodom organizuje na