Umjesto pozivanja na zakon, Konaković priziva ‘Šmitovu olovku’ koja će mu omogućiti vlast na federalnom nivou

Umjesto pozivanja na zakon, Konaković priziva ‘Šmitovu olovku’ koja će mu omogućiti vlast na federalnom nivou

-Schmidt je zakomplikovao i pomogao samo SDA! HDZ nije profitirao, isto im je! Formirat ćemo federalnu vlast 100%, imamo sve spremno, ali čekamo! Schmidt mora intervenisati! Možda će to uraditi i prije prijedloga Kluba Bošnjaka! Ne d’o im Bog da blokiraju! Izvest ćemo ljude na ulice! Neka se ne igraju vatrom! – poručio je lider stranke ‘Narod i Pravda’ gostujući na privatnoj lokalnoj tv u Sarajevu. 

-Nije mi to rekao da će to uraditi, ali nema logike da je uradio sve do sada i da pusti da SDA blokira i da to bude nova situacija još četiri godine… On će sigurno intervenisati, deblokirat će. Naknadnim objašnjenje, dopunskim, dodatnim… On tu ima punu moć, on ima olovku. Da spusti, da bilo kako relaksira, on tom olovkom može šta hoće, rekao je.

-Ja sam ubijeđen, nema političke logike, da će olovka visokog predstavnika ostati u fijoci ako SDA krene blokirati – smatra.

Podsjećamo, SDA ima većinu bošnjačkih zastupnika u Domu naroda, od čega zavisi imenovanje predsjednika/potpredsjednika entiteta, a time i Vlade na nivou FBiH.

-Osmorka će predložiti ministra vanjskih poslova, odbrane i prometa i komunikacija! Nije nemoguće da budem ministar vanjskih poslova BiH! – kazao je Konaković pored ostalog.

Previous Bingo završava distributivni centar vrijedan više od 40 miliona maraka
Next Novi dres bosanskih fudbalera inspirisan vodopadima u našoj zemlji?

You might also like

NAŠI DANI

IZ u Bosni i Hercegovini osudila teroristički napad na Novom Zelandu

  Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje jutrošnji teroristički napad na džamiju Al Noor i izražava saučešće porodicama žrtava, Vladi i građanima Novog Zelanda. – Za Islamsku zajednicu u

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

U Ahmićima obilježena godišnjica masakra nad bošnjačkim civilima u tom selu

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Šefik Džaferović odao je danas počast žrtvama sela Ahmići, kod Viteza, poručivši da “jako boli i stanovnike Ahmića i cijele BiH činjenica da još

NAŠI DANI

Mreža mladih Hadžići: Podrška zdravstvenim radnicima

Realizirajući akciju pod motom “Hvala vam na vašoj borbi”, Mreža mladih Hadžići pružila je podršku zdravstvenim radnicima na području ove općine. Kao vjernici, prepoznali su žrtvu i doprinos zdravstvenih radnika,