Vulin: Znate li vi šta je srpski svet? Pa glava je mala cijena za tako nešto

Vulin: Znate li vi šta je srpski svet? Pa glava je mala cijena za tako nešto

Aleksandar Vulin, donedavni šef srbijanske Bezbjedonosno-informativne agencije (BIA), gostujući na televiziji PINK, kazao je da ga te sankcije ne pogađaju u ekonomskom smislu.

“Mene sankcije pogađaju u političkom i moralnom smislu, ne u ekonomskom. To i oni odlično znaju da toga nema ništa. Ali to vas naravno pogađa, ali dobro, to je cijena koju treba da platim. I plaćam je, i neka je plaćam.”

“Ali znate li vi kako je velika i važna borba koju vodim? Znate li vi šta je srpski svet? Znate li taj osjećaj da ću u ovoj generaciji, u mojoj političkoj generaciji, doživjeti ujedinjenje srpskog naroda. Ono što Srbi maštaju od Karađorđa na ovamo”, rekao je Vulin.

Vulin je zatim nastavio:

“To je ta veličina ove generacije, to je naša dužnost. Da ujedinimo Srbe gdje god oni budu živjeli. Sankcije? To je mala cijena. Pa glava je mala cijena za tako nešto. Ja čvrsto vjerujem da će se to i desiti jer je to proces. Ujedinjenje je počelo, to se više ne može zadržati. To se ne može zaustaviti”, kazao je Vulin, prenose Vijesti.ba.

X

Previous Prvog dana Davis Cupa bosanski teniseri poveli 2:0 protiv Bugara
Next SRAMOTA EVROPE Nihad i Vidak su svijetu otkrili strašnu istinu o groblju na granici Bosne i Srbije

You might also like

NAŠI DANI

Komemoracija povodom smrti Dževada Jahića: Temeljna ličnost savremene lingvističke bosnistike

Povodom smrti akademika Dževada Jahića, jednog od najznačajnijih bosanskohercegovačkih lingvista koji je preminuo prošle sedmice, u srijedu je u svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Sarajevu održana komemorativna sjednica, javlja Anadolu.

NAŠI DANI

Prvi ministar Škotske Humza Yousaf kaže da je UK ‘saučesnik’ u ubijanju djece u Gazi

Prvi ministar Škotske Humza Yousaf osudio je suzdržanost Velike Britanije od prijedloga rezolucije UN-a koja poziva na prekid vatre u Gazi, rekavši da to smrti do smrti još djece. Prvi

NAŠI DANI

Ekskluzivni snimci Al Jazeere: Izrael plažu Gaze pretvorio u stratište bespomoćnih raseljenika

Izraelske snage otvorile su vatru na raseljene Palestince koji su se kretali ka sjevernom Pojasu Gaze preko obalne ulice Al-Rashid koja, kako tvrde, predstavlja siguran prolaz za civile. Stotine civila