Završena 28 manifestacija Slobodarskih dana viteškog garda Bužima

Završena 28 manifestacija Slobodarskih dana viteškog garda Bužima

Dvadeset i osma manifestacija “Slobodarski dani viteškog garda Bužima” završena je obilježavanjem tridest i prve godišnjice od  505.Viteške brigade nizom sadržaja.

Ovogodišnja završna manifestacije  i obilježavanje rođendana 105/ 505. viteške brigade počela je svečanim prijemom brojnih zvanica i gostiju iz cijele Bosne i Hercegovine i R Hrvatske u Centru za kulturu, sport i informisanje Bužim.

Općinski načelnik Mersudin Nanić  zahvalio  se svim gostima koji su stigli u viteški Bužim da  zajedno sa narodom i borcima Bužima obilježe završnicu manifestacije trideset i prvu godišnjicu brigade, a posebno predsjedavajućem predsjedništva Željku Komšiću i članu predsjedništva Denisu Bećiroviću koji su bili pokrovitelji ovogodišnje manifestacije.

Nakon prijema brojne delegacije  posjetile  su Turbe generala Izeta Nanića, gdje je odata počast, položeno cvijeće i proučena Fatiha.

Završnoj manifestaciji “Slobodarskih dana viteškog grada Bužima” prisustvovali su predsjedavajući predsjedništva BiH Željko Komšić, član predsjedništva BiH Denis Bećirović, prvi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Kemal Ademović  ministar za pitanja boraca u Vladi F BiH Nedžad Lokmić,  ministar Kemal Hrnjić, premijer USK-a Mustafa Ružnić sa ministrima u Vladi USK-a, predsjedavakući Skupštine USK Jasmin Musić,te  brojni drugi državni, federalni, kantonalni, općinski i drugi predstavnici, kao i predstavnici Islamske zajednice, boračkih udruženja i organizacija i brojni drugi gosti.

Prema procjenama oogodišnju završnicu manifestacije Slobodarski dani viteškog grada Bužima pratilo je oko 16.000 posjetilaca iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Pored načelnika općine Mersudina Nanića  prisutnim gostima i  građanima obratili su se  Edham Eminić -predsjednik Organizacionog odbora “Slobodarskih dana viteškog grada Bužima”, prvi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Kemal Ademović, federalni ministar boraca Nedžad Lokmić, premijer USK-a Mustafa Ružnić, te član predsjedništva BiH Denis Bećirović i predsjedavajući presjedništva BiH Željko Komšić.

Previous Dok Marjanović i društvo bježe od odgovornosti, iz Beograda ih demantuju po pitanju znanja o spornom filmu na SFF-u
Next Bosanske odbojkašice ubilježile pobjedu na startu Evropskog prvenstva

You might also like

NAŠI DANI

Refik Lendo, bošnjački čelnik FBiH: Ja sam vojnik, general, nema kapitulacije!

Refik Lendo iz SDA danas je kazao da očekuje od Dragana Čovića, Nermina Nikšića i Bakira Izetbegovića da se dogovore ko će biti premijer Federacije kako bi se moglo odrediti ko

NAŠI DANI

Džaferović u Bruxellesu: Izbori u Bosni i Hercegovini moraju biti održani u skladu sa zakonskim rokovima

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović boravi u Bruxellesu Dažaferović se sastao sa stalnim izvjestiocem Evropskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu Paolom Rangelom Razgovarano je o aktuelnoj sigurnosnoj i

NAŠI DANI

Šarović: Dodik i njegova politika najveća prijetnja opstanku i budućnosti RS-a

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je danas da su Milorad Dodik i njegova politika najveća prijetnja za opstanak i budućnost RS-a. – On (Dodik) RS poistovjećuje sa