70. godišnjica poslovanja:  ‘Igman’ proizvodi dvostruko više sada nego prije rata

70. godišnjica poslovanja: ‘Igman’ proizvodi dvostruko više sada nego prije rata

Na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 70. godišnjice poslovanja, kompanija za proizvodnju oružja i streljiva „Igman“ d.d. Konjic potpisala je ugovore višemilionske vrijednosti sa partnerima iz Sjedinjenih Američkih Država (5,5 miliona dolara) i Egipta (1,5 miliona eura).

Takav uspjeh, naglasio je, moguće je ostvariti profesionalnim radom zasnovanim na poslovnoj filozofiji gdje se povjerenje gradi i uspjeh postiže uvažavanjem tržišnih zakonitosti.

– Igman je danas kompanija koja ostvaruje svoje kratkoročne i dugoročne poslovne ciljeve. Za Igmanov uspjeh zaslužni su, prije svega, zaposlenici u svim sektorima – kontrole, proizvodnje i marketinga, a kojih danas ima 1.263. Ponosan sam što sam na čelu kolektiva koji baštini multikulturalnost i toleranciju, kolektiva gdje je čovjek, radnik na prvom mjestu, kolektiva koji je dobro organizovan, vitalan i strateški usmjeren i proslavlja 70 godina postojanja. Veliko poštovanje izražavam za ljude koji su utemeljili fabriku, za ljude koji su radili i sada rade i sve koji su Igman vodili proteklih sedam decenija – rekao je Muratbegović.

Na akademiji su također federalni premijer Fadil Novalić i partneri iz Amerike i Egipta izrazili mišljenje da su najveća “vrijednost” kompanije uposlenici i dobro liderstvo. Premijer Novalić čestitao je kompaniji i menadžmentu Igmana na uspjehu, navodeći da je 70 godina zaista dug životni vijek. Ovim događajem završen je današnji program obilježavanja 70. godišnjice najveće bosanskohercegovačke kompanije iz oblasti namjenske industrije Igman d.d. Konjic.

Kompanija za proizvodnju oružja i streljiva „Igman“ d.d. Konjic planira novu liniju municije kalibra 7, 62 puta 51 mm u vrijednosti  10,5 miliona eura koja će, prema očekivanjima, biti puštena u promet u ovoj godini.

Previous Epidemiološka situacija zahtijeva odgovornost svih: obustava nastave na dvije sedmice
Next Bogićević: Pudarić je bio čovjek rijetke pameti i kulture

You might also like

Ekonomija/Biznis

Novi Zakon o obrtu i srodnim djelatnostima donio brojne pogodnosti

Prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u Federaciji Bosne i Hercegovine, nakon što je 5. jula dobio podršku Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, usvojili su i delegati Doma naroda

Ekonomija/Biznis

Vlada ZDK i BBI banka: Devet miliona za privrednike po stopi od nula posto

Ministar za privredu Zeničko-dobojskog kantona Zlatko Jelić i član Uprave za korporativno bankarstvo Bosna Bank International (BBI) Nedžad Gušić potpisali su danas ugovor o plasmanu subvencionirane linije za privredne subjekte

Ekonomija/Biznis

Bosanski pelet i briket u marketima Bauhaus

EURO STIL kompanija kćerka HIFA OIL uspjela je plasirati pelet i briket u tržni lanac Bauhaus u Hrvatskoj. U ovoj kompaniji najavljuju proširenje poslovanja sa Bauhausom i na tržišta Slovenije