Bivši sudija UN-a: Bombardiranje bolnice je jasan međunarodni zločin

Bivši sudija UN-a: Bombardiranje bolnice je jasan međunarodni zločin

Bivši sudija Ujedinjenih naroda za ratne zločine Geoffrey Robertson komentirao je za Al Jazeeru izraelsko gađanje civilne infrastrukture u Gazi, posebno bolnica.

-Dakle, šta da radimo s izraelskom vladom, s g. Natanjahuom i njegovim ministrima.. čini mi se da sada postoji osnova za podizanje optužnice za ovaj ratni uločin, kazao je.

Norveški doktor: Nema dokaza da se bolnice Gaze koriste kao vojne komande

Mads Gilbert, koji je posljednjih nekoliko godina radio u bolnicama u Gazi, kaže kako nema dokaza da te objekte koriste naoružane grupe.

“Poznajem bolnicu Al-Quds iz vremena kada je izgrađena. Postoji novi medicinski blok u bolnici al-Shifa pod međunarodnim nadzorom. Tokom svih ovih godina rada u tim bolnicama, nikada nisam vidio nikakav znak bilo kakvog vojnog ili političkog zapovjednog centra”, kazao je.

“A ako Izraelci… ne mogu pružiti nikakve dokaze ili bilo kakve dokaze, kako možemo na ovo gledati kao na bilo što drugo osim laži, zastrašivanja i plašenja ljudi, i izgovora za bombardiranje bolnica.”

“Ove su bolnice kamen temeljac dobrobiti i zdravstvene zaštite za 2,2 miliona ljudi.”

Previous Tvrtko, simbol bosanskog suvereniteta
Next Nakon dolaska redovnog leta iz Tel Aviva, Dagestanci zablokirali Aerodrom Mahačkala

You might also like

NAŠI DANI

Sanski Most: Sjećanje na generala Mehmeda Alagića

Nizom prigodnih aktivnosti danas je obilježena 17. godišnjica smrti generala Mehmeda Alagića, legendarnog komandanta i prvog poslijeratnog načelnika općine Sanski Most, izvještava sanartv. Obilježavanju ovog datuma prisustvovala je porodica rahmetli

NAŠI DANI

Ozvaničena saradnja Univerziteta u Sarajevu i Memorijalnog centra Srebrenica

Memorijalni centar Srebrenica – Potočari i Univerzitet u Sarajevu ozvaničili su saradnju Memorandumom na osnovu kojeg će, između ostalog, raditi u oblasti obrazovanja o događajima koji su se desili u

NAŠI DANI

Lideri SDA, SBiH i BPS-a u Mostaru: Nadamo se da je Guzin budući gradonačelnik

Predsjednik i potpredsjednik SDA Bakir Izetbegović i Denis Zvizdić, predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić i predsjednik BPS-a Sefer Halilović danas su posjetili Mostar gdje su se sastali sa kandidatima