Obračun s Danom državnosti Bosne i Hercegovine na režimski način

Obračun s Danom državnosti Bosne i Hercegovine na režimski način

Prvi put od agresije na našu državu, Dan državnosti Bosne i Hercegovine neće biti obilježen u Mrkonjić-Gradu. Gradu u kojem su prije 80 godina udareni temelji države Bosne i Hercegovine. Kao razlog zabrane skupa, MUP RS-a navodi potencijalnu opasnost od narušavanja sigurnosne situacije u gradu, jer je istovremeno svoj skup najavila i Opštinska boračke organizacije Mrkonjić-Grada.

S druge strane, iz SABNOR-a BiH jasni – riječ je o političkoj odluci. Odgovor SUBNOR-a će biti žestok, najavio je njegov predsjednik Sead Đulić, ne precizirajući i kakav.

Videoprilog FTV.

-Policijska uprava Banjaluka donijela je rješenje o zabrani javnog skupa u organizaciji Gradske organizacije Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine 25. novembra u 12 sati u Banja Luci.

-Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić izjavio je da je zabrana okupljanja u Mrkonjić Gradu povodom Dana državnosti BiH pokušaj da se obezvrijedi država.

Previous Prijavljena hapšenja u Bahreinu, UAE i Saudijskoj Arabiji zbog skupova za Gazu
Next Samir i Sutka El-Barawy iz Gaze: Tamo je genocid, tijela su na ulicama i pod ruševinama

You might also like

NAŠI DANI

Kestenijada u Cazinu: Vratiti se narodnoj baštini ovog kraja

  U cazinskom naselju Pećigrad danas je održana 18. Kestenijada – tradicionalni festival kestena kojem su prisustvovali brojni posjetitelji i gosti iz cijele Bosne i Hercegovine i zemalja regiona. Tokom

NAŠI DANI

Zvornik: Vrijedni narod Snagova i ove godine sa osvježenjima dočekuje učesnika “Marša mira”

Godinama unazad, u mjestu Snagovo, nedaleko od Zvornika, vrijedni narod ovog kraja, uglavnom vlastitim sredstvima, ali i uz pomoć humanih ljudi, organizovano dočekuju kolonu “Marša Mira” iz Nezuka prema Potočarima.

NAŠI DANI

Dok traje peticija da se ‘Vilina vlas’ ukloni s Googlea, ovo višegradsko mjesto strave promoviše državna televizija

Amela Trokić, stručnjakinja za marketing, pokrenula je peticiju na stranici Change.org da se hotel Vilina vlas, koja je navdena kao turistička stranica ukloni s Google pretraživača i Google Maps, prenose mediji