Bosna ispred Amerike: Kikanović stekao pravo nastupa za Zmajeve

Bosna ispred Amerike: Kikanović stekao pravo nastupa za Zmajeve

Benjamin Kikanović, krilni napadač američkog San Josea, dobio je državljanstvo Bosne i Hercegovine, saznaje portal Sportske.ba.

Kikanović je ranije izrazio želju da igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Ovaj fudbaler doputovao je u Bosnu i Hercegovinu kako bi otklonio administrativne prepreke i stekao pravo na pasoš Bosne i Hercegovine.

Ovaj 23-godišnjak trenutno nastupa za ekipu San Jose i američkog MLS-a, a u više navrata imao je ponude i iz Evrope za nastavak karijere. Nedavno je bio blizu odlaska u redove grčkog AEK-a.

Kikanović je ranije imao i interesovanje reprezentacije SAD-a, ali njegova želja je bila obući dres “Zmajeva”. Sada je završio sa svoje strane što je potrebno kako bi stekao pravo nastupa za Bosnu i Hercegovinu. Moguće je da ćemo već naredne godine Kikanovića vidjeti u dresu bosanske reprezentacije.

Kikanović je ranije u razgovoru za Glas Amerike kazao da bi igrao za onoga ko ga prvi pozove, ali da bi volio da to bude Bosna jer „uvijek je nešto drugačije u srcu“.

Previous Zimbabve: 'Zapadni dvostruki standardi su flagrantni, izraelska okupacija najviši nivo terorizma'
Next Kapital stekli van Bosne i uložili u svoje rodno mjesto: U kalesijskom naselju Jajići otvorena farma vrijednosti 1,2 miliona maraka

You might also like

SPORT

Povratak ponajbolje bosanske košarkašice pred početak kvalifikacija za Eurobasket

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine kompletirana je nakon što su se pripremama za početak kvalifikacija za Eurobasket 2025 priključile igračice koje su proteklog vikenda odradile obaveze u svojim klubovima.

RIJEČ

Crnogorski rukometaši pobijedili Srbiju; zeleni dresovi u spomen na anti-srpske Komite iz 1918.

Nakon proglašenja nezavisnosi (2006.) i izdvajanja iz zajednice sa Srbijom, Crna Gora svakodnevno krči put svoje suverenosti. Nedavno usvojeni Zakon o vjerskim zajednicima predviđa vraćanje državi bogomolja izgrađenih do 1918.,

SPORT

Tuka pobjednik utrke na mitingu u Italiji: Amelovo najbolje vrijeme ove sezone

Amel Tuka slavio je sinoć na mitingu u italijanskoj Brugneri u utrci na 800 metara s vremenom 1:44.80. Prvi put u sezoni Tuka je istrčao trku u vremenu ispod 1:45.