‘Nije što ne slavim, nego zbog dešavanja u Palestini’ – odgovor Novopazarke o dočeku Nove godine

‘Nije što ne slavim, nego zbog dešavanja u Palestini’ – odgovor Novopazarke o dočeku Nove godine

Odgovori Novopazaraca na pitanje kako će provesti Novu godinu, da li idu negdje na doček, putuju ili će ostati kod kuće.

“Ne slavim Novu godinu. Došli smo kod svojih i zajdeno će mo provesti novogodišnju noć. Sa društvom u nekoj diskoteci. U Sarajevu sa svojima. U Kotoru sa društvom”, neki su od odgovora za RTV Novi Pazar.

Jedan dječak samouvjereno je ponovio da ne slavi taj praznik, dok je mlađa žena kao razlog zbog kojega ne proslavlja Novu godinu spomenula Palestinu.

Iz pomenutog razloga, kako su prenijeli svjetski mediji, neće biti javnih manifestacija i dočeka Nove godine u Pakistanu, kao ni u Sharjah, jednom od sedam emirata UAE.

Previous Zeničane uznemirio večerašnji zemljotres
Next Premijer ZDK Nezir Pivić najavio pomoć Vlade u sanaciji šteta od zemljotresa

You might also like

NAŠI DANI

N. Pazar: Smijenjena doktorica Lejla Ćeranić, jedini infektolog u jeku epidemije u tom gradu

U petak ujutru sam dobila razrješenje sa funkcije vršioca dužnosti načelnika infektivnog odjeljnja u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, potvrdila je za Nova.rs dr Lejla Ćeranić, koja je tokom najkritičnijeg

SANDŽAK

Na Pešteru pase najveće stado ovaca na Balkanu: Četiri vrijedna brata čuvaju preko hiljadu grla

Sjenica – Na tromeđi između Albanije, Crne Gore i Srbije, na nepreglednom Pešteru, sa kog svako ko je mogao već je odavno otišao, živi i ponosno radi vrijedna porodica Kurtagić.

SANDŽAK

Njihove prostirke traju decenijama: Sjenički ćilimari u borbi za opstanak ovog starog zanata

Ćilimarski zanat, uz poljoprivredu, svojevremeno je bio jedan od glavnih izvora zarade većine žitelja Sjenice. Skoro svaka kuća imala je 70–ih godina radionicu i drveni razboj na kojem su tkani