Bosanska skijašica ubilježila pobjedu u Europa kupu

Bosanska skijašica ubilježila pobjedu u Europa kupu

Naša najbolja skijašica Elvedina Muzaferija je napravila fanstastičnu najavu utrka Svjetskog kupa slijedećeg vikenda u Crans-Montani.

Muzaferija je osvojila prvo i sedmo mjesto na dvije utrke spusta u okviru Europa Kupa, te je osvojila velikih 136 bodova.

Drugu spustašku utrku je završila za minutu, 8 sekundi i 12 stotinki, te iza sebe ostavila Amerikanku Mangan i Švicarku Durrer. Ovo je prva pobjeda za Bosnu i Hercegovinu u utrkama Europa Kupa.

Posljednji rezultati su sjajna najava nastupa u Svjetskom Kupu alpskog skijanja, a 16.2. je na rasporedu utrka spusta upravo u švicarskoj Crans-Montani.

Dan kasnije će skijašice voziti spust, a u nedjelju 18.2. veleslalomsku utrku.

‘Zaista sam sretna da mogu u sedmici kada je 40 godina Olimpijskih igara u Sarajevu, da ostvarim ovako neki historijski rezultat za Bosnu i Hercegovinu’ – istakla je naša skijašica.

(Visoko.co.ba/MiruhBosne)

Previous “Karta sjećanja – Sarajevske ruže 1992 – 1995”
Next Konaković bi BHRT i FTV pretvorio u svoj RTRs, a civilni sektor šuti jer su zajednički korisnici američke moći i novca!

You might also like

SPORT

Legenda bosanskog sporta ušla u Kuću slavnih: Razija Mujanović od sinoć među velikanima

Bosanskohercegovačka legenda Razija Mujanović, koja je bila dominantna figura kad god bi zakoračila na parket, sinoć je postala članica Kuće slavnih Međunarodne košarkaške federacije (FIBA). Na svečanosti u švicarskom Miju,

SPORT

Zmajevi se mučili, ali slavili: Pjanić asistirao, Džeko pogađao

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je večeras susret 3. kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Protivnik na Bilinom polju bila je selekcija Kipra, a

SPORT

Sarajevski derbi među 8 fudbalskih događaja koje treba vidjeti u 2016. (Video)

Copa90, stranica zaljubljenika u sve vrste fudbala koja ima gotovo dva miliona sljedbenika na Facebooku odabrala je osam ‘praznika’ sljedeće godine koje pravi ljubitelji fudbala ne smiju propustiti. Na listi