Fojnica: Defile povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Fojnica: Defile povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine je u Fojnici obilježen defileom djece osnovnih škola “Muhsin Rizvić” i “Ivan Goran Kovačić”, te mališana iz JU Vrtić Fojnica.

Više stotina djece je noseći zastave Bosne i Hercegovine, prodefilovalo kroz grad podsjećajući na značaj i važnost obilježavanja 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Ispred zgrade Općine Fojnica ih je dočekao načelnik Općine Fojnica Sabahudin Klisura i predsjedavajuća OV Fojnica Vanja Oroz Jukić zajedno sa svim vijećnicima.

Načelnik je pozdravio prisutne, zahvalio se djeci i direktorima ustanova, te svima čestitamo 1.mart Dan nezavisnosti.

“Drago nam je da svake godine organizujemo sa našim najmlađim sugrađanima obilježavanje Dana nezavisnosti BiH. i ove godine smo poslali jednu lijepu sliku iz Fojnice.

Veliki broj građana je ispratio defile djece kroz grad, navode iz Općine Fojnica.

Previous Okružni sud Banjaluka ispoštovao odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine
Next U NUBBiH otvorena izložba posvećena Danu nezavisnosti BiH – “Historija i identitet”

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Džamija u Jezeru kod Jajca izgrađena na riječnoj adi

Okružena smaragdnom Plivom, Carska ili Sultan Bajazidova džamija u Jezeru, udaljenom od Jajca desetak kilometara, i danas prkosi te svjedoči o prošlim vremenima ovog kraja. Ovu džamiju na riječnoj adi

BH RAZGLEDNICA

Vrelo Bosne (Foto/Video)

Velika aleja i Vrelo Bosne na Ilidži pokraj Sarajeva… Idilično mjesto koje od davnina rado posjećuju stanovnici Sarajeva i turisti. Spomenik prirode “Vrelo Bosne” privlačno je uvijek, u proljeće posebno.

BH RAZGLEDNICA

Mostar: Vrućine i turiste natjerale u Neretvu

Crveni meteoalarm u Bosni i Hercegovini danas je na snazi za područja Foče, Višegrada, Trebinja i Mostara zbog ekstremno visoke temperature zraka koja dostiže i 41 stepen Celzijusa. Stoga, na