Vogošća – defile vozila okićenim državnim zastavama

Vogošća – defile vozila okićenim državnim zastavama

I ovog 1. marta, na jedan od najvažnijih datuma ove zemlje, Jošanička i druge vogošćanske ulice okićene su državnim zastavama.

Vogošćani se i danas sjećaju referenduma za nezavisnost koji je održan prije 32 godine, kada se 64,31 % građana ove zemlje izjasnilo da želi živjeti u nezavisnoj i suverenoj Bosni i Hercegovini. Nezavisnost je skupo plaćena hiljadama nevino nastradalih građana i životima onih koji su onda kada je bilo najpotrebnije stali u odbranu ove zemlje.

Zato je 1. mart historijski važan datum kojeg obilježavaju svi oni koji Bosnu i Hercegovinu vole i smatraju jedinom domovinom. To su danas pokazali članovi Udruženja boraca „Patriotska liga” Vogošća i Koordinacije boračkih udruženja naše općine koji su organizovali defile vozila okićenim državnim zastavama i na taj način svim građanima čestitali 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

-Prvi mart Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine danas su svečanim postrojavanjem obilježili članovi Vatrogasnog društva „Vogošća“.

-Tradicionalno već godinama, pohodom na Motku Planinarsko društvo “Planinar” obilježava ovaj značajan historijski datum, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. 

VIDEO FB:

https://www.facebook.com/edo.hadrovic/videos/306058222125830

https://www.facebook.com/edo.hadrovic/videos/1117351316386465

(MiruhBosne/Rtv Vogošća)

Previous Onaj ko je našao sebe u Bosni - ne može bez Bosne
Next Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine defileom djece i građana obilježen u Srebrenici

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Nova turistička ponuda Jajca – zip-line preko jednog od najljepših vodopada na svijetu

Subota, 4. juli/srpanj 2020. godine zasigurno će ostati kao veoma značajan datum u turističkoj ponudi grada Jajca. Naime, sutra će biti otvorena jedna od najznačajnijih turističkih atraktivnosti u ovoj sezoni

BH RAZGLEDNICA

Vodopad Kravica u našoj zemlji među 20 najljepših mjesta u Evropi

Na stranici Conde Nast Traveler odabrali su 20 najljepših evropskih pejzaža, a među njima je i vodopad Krivica na rijeci Trebižat – nedaleko od Ljubuškog. -Može biti jedan od manjih

BAŠTINA

Fotografije KRALJEVSKOG GRADA BOBOVCA

Kraljevski grad Bobovac je smješten u brdima srednje Bosne na području gdje graniče općine Kakanj i Vareš. Prvi put se spominje u pisanim dokumentima oko 1350.godine. Na Bobovcu se čuvala