Elvedina Muzaferija 16. u finalu Svjetskog kupa

Elvedina Muzaferija 16. u finalu Svjetskog kupa

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija osvojila je 16. mjesto u finalu Svjetksog kupa i tako okončala uspješnu sezone na ovom takmičenju, javlja Anadolu.

U austrijskom Saalbachu danas se održala utrka spusta, na kojoj je Muzaferija nastupila sa startnim brojem 20 i osvojila 16. mjesto s vremenom 1:46.96.

Muzaferija je jučer nastupila i u finalu superveleslaloma, ali nije završila utrku.

Prva je bila Austrijanka Cornelia Huetter (1:45.08), druga Slovenka Ilka Stuhec (+0.17), a treća Italijanka Nicole Delago (+0.49).

Muzaferija je u disciplini spust zauzela 24. mjesto sa 69 osvojenih bodova. U ukupnom poretku Svjetskog kupa ​​​​​​​završila je na 54. mjestu (151 bod), što su sjajni rezultati u odnosu na uvjete koje ima bh. skijašica iz Visokog.

Previous Bivša HDZ-ova ministrica finansija dobija novu funkciju: Jelka Milićević bit će nova zamjenica direktora Agencije za bankarstvo FBiH!
Next Stotine volontera čistilo obale rijeka u novošeherskom kraju kod Maglaja

You might also like

SPORT

Almir Kapić svjetski prvak u brazilskoj džiju-džici!

  Almir Kapić, bosanski borac u dinamičnom borilačkom sportu brazilskoj džiju-džici, postao je prvak svijeta u kategoriji do 110 kg na prvenstvu održanom u Abu Dhabiju. Kapić trenira u Sarajevu, u

SPORT

VIDEO Pobjeda Lane Pudar u Barceloni uz ostvarenu A normu za Olimpijadu

Dame i gospodo, Lana Pudar je sa svojih 17 godina upravo isplivala A olimpijsku normu u disciplini 200m delfin s vremenom 02:08.36, došavši direktno sa pripremnog kampa iz punog treninga,

SPORT

Poraz Zmajeva od Poljske u finalu pretkvalifikacija za OI

U finalnom meču pretkvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu reprezentacija Bosne i Hercegovine je doživjela poraz od Poljske reultatom 72:76. Početak utakmice je prošao u dosta izjednačenom ritmu, obje reprezentacije