Ryanair započeo aviooperacije sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo

Ryanair započeo aviooperacije sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo

Današnjom press konferencijom održanom u Informativnom centru Turističke zajednice Kantona Sarajevo na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, obilježeno je svečano otvaranje nove aviolinije na relaciji Geteborg – Sarajevo od strane vodeće europske niskobudžetne aviopkompanije Ryanair.

Boeing 738 sletio je na pistu sarajevskog aerodroma u 08:20 po lokalnom vremenu, te je dočekan tradicionalnim vodenim pozdravom, što je označilo početak letova između Geteborga i Sarajeva.

Na press konferenciji  prisutnima su se obratili predsjednik Turističke zajednice KS, gosp. Haris Fazlagić i direktorica Sektora aerodromskih usluga na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, gđa.Vedrana Vikić Musić.

Fazlagić je istaknuo kako je otvaranje ove linije rezultat javnog poziva o subvencioniranju aviosaobraćaja, provedenog u saradnji između Turističke zajednice, Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Vlade KS. “Mi u Turističkoj zajednici KS imamo velike planove i očekivanja od predstojeće ljetne sezone, a mogućnost većeg broja letova zasigurno će pomoći u ostvarenju naših ciljeva”, kazao je.

“Prvi let iz Geteborga je uspješno realizovan, a u narednim danima, u okviru ljetnog reda letenja, očekujemo početak aviooperacija ka ostalih pet atraktivnih europskih destinacija.

Uložili smo veliki trud kako bismo sproveli u djelo mogućnost subvencioniranja aviokompanija radi širenja mreže destinacija iz Sarajeva, i taj trud se isplatio”, kazala je Vikić Musić.

U narednim danima, s Međunarodnog aerodroma Sarajevo, započinju aviooperacije Ryanaira za London, Brisel, Memmingen, Milano i Solun, čime će putnicima biti pružene dodatne mogućnosti za putovanja i povezanost sa atraktivnim europskim destinacijama.

Previous Merjem Hodžić osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju na olimpijadi “IFEST Tunis”
Next Mostarka Selma imenovana za izvršnu operativnu direktoricu Boston Dynamics - jedne od najnaprednijih robotskih kompanija na svijetu

You might also like

TURIZAM

‘Tunel spasa’ obišlo više od 160.000 posjetilaca

Spomenički kompleks Tunel D-B, poznatiji i kao “Tunel spasa”, među najinteresantnijim je i najposjećenijim muzejskim lokacijama u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. U protekloj godini, zabilježen je značajan porast posjećenosti.

BH RAZGLEDNICA

Živopisni kameni grad Počitelj

Muzej na otvorenom Izgrađen na padinama brda koje se uzdiže iznad moćne rijeke Neretve, nekih 30 km južno od Mostara, leži srednjovjekovni grad Počitelj. Ovaj pitoreskni gradić velikog strateškog i

TURIZAM

Skijalište u parku prirode Blidinje: Zimska idila na dva sata vožnje od Jadrana

U podnožju skijališta smještenom na 1.293 metra nadmorske visine brojni skijaši čekaju da se četverosjedom zapute na vrh Iako je bio radni dan, na skijalištu na Blidinju uživa više desetaka