Nakon povlačenja izraelske vojske iz bolnice Shifa: Palestinci pod ruševinama traže članove porodica

Nakon povlačenja izraelske vojske iz bolnice Shifa: Palestinci pod ruševinama traže članove porodica

Nakon povlačenja izraelske vojske iz bolnice Shifa, koja se nalazi na zapadu grada Gaze, Palestinci nastavljaju da traže članove porodica i prijatelje pod ruševinama zgrada, javlja Anadolu.

Izraelske snage povukle su se iz bolnice Shifa, najvećeg zdravstvenog kompleksa u Pojasu Gaze, kojeg su 14 dana držale pod opsadom i kontrolom.

Uništili su bolnicu i okolne zgrade, a iza sebe su ostavili desetine mrtvih. Palestinci pokušavaju izvući svoju djecu i rodbinu ispod ruševina srušenih kuća oko bolnice.

Al-Shifa, do skoro najveća bolnica u Pojasu Gaze, ostala je u ruševinama poslije dvosedmične opsade izraelske vojske.

Izraelska vojska je u ranim satima 18. marta upala u bolnicu Shifa, koja se nalazi na zapadu grada Gaze, gdje se sklonilo više od 7.000 bolesnih i raseljenih Palestinaca i opkolila kompleks u kojem su se sklonili Palestinci.

Vlada u Gazi objavila je da su izraelske snage ubile više od 400 Palestinaca u bolnici Shifa i njenoj okolini, zatvorile više od 900 i uništile 1.050 kuća.

Izraelska vojska je tvrdila da je ubila 200 Palestinaca i pritvorila više od 500 u raciji koja je trajala dvije sedmice.

Previous Sarajevo: Održan tradicionalni koncert "Bajram dođe, mirišu avlije"
Next Dok traje bombardovanje Gaze, da li Srbija tajno šalje oružje Izraelu?

You might also like

NAŠI DANI

Jusuf Nurkić donira 100 tona hrane

Organizacija Pomozi.ba na 1. mart je objavila da će naš Jusuf Nurkić donirati ovaj put 100 tona hrane, a podsjećaju da je “Nurk” u jeku pandemije prošle godine donirao 120

NAŠI DANI

HRW kritikuje Metu zbog “cenzurisanja” propalestinskog sadržaja

Izvještaj Human Rights Watch-a (HRW) u četvrtak je osudio Metu, krovnu kompaniju koja vodi društvene mreže i titane za razmjenu poruka Facebook, Instagram i WhatsApp, zbog “utišavanja glasova podrške Palestini”,

NAŠI DANI

Čoviću zasmetala povećana izlaznost krajem dana: Nakon 17 sati raspad sustava

Predsjednik udruženja građana HNS i lider HDZ-a BiH Dragan Čović uputio je pismo voditelju Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johannu Sattleru, ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i